Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune disciplinară împotriva a doi foști procurori DNA, acum anchetatori la Parchetul Tribunalului, anulată de CSM (DECIZIA)

ro

05 May, 2023 09:52 1207 Marime text


Magistrații Ciprian Florentin Man și Cristian Marius Ardelean, foști procurori DNA Oradea, acum procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au primit câștig de cauză la Consiliul Superior al Magistraturii!
 
Secția pentru Procurori în materie disciplinară a CSM a constatat cu unanimitate nulitatea acțiunii disciplinare demarate de Inspecția Judiciară față de cei doi anchetatori.
 
Celor doi procurori, Inspecția Judiciară le-a imputat abaterile prevăzute de articolul 99 litera a) din Legea 303/20004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată.
 
Potrivit textului de lege, „constituie abateri disciplinare manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu“.
 
Iată decizia Secției pentru Procurori în materie disciplinară a CSM:
 
„Admite excepția nulității absolute a rezoluției de exercitare a acțiunii disciplinare nr. 2230/B/08.07.2019 dată în lucrarea nr. 19-76 din data de 8 iulie 2019.
 
Constată nulitatea acțiunii disciplinare formulată de Inspecția Judiciară împotriv pârâților procurori Man Ciprian Florentin și Ardelean Cristian Marius, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, având ca obiect săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătoriulor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție“.

 
Decizia Secției pentru Procurori în materie disciplinară a CSM poate fi atacată în recurs, la Curtea Supremă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii