Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații de mită la adresa unui polițist constănțean. Whisky, șampanie și un miel - printre bunurile primite

ro

19 Aug, 2020 15:47 2644 Marime text
  • Banii și bunurile ar fi fost primite în perioada mai-septembrie 2019.

Un polițist constănțean a fost arestat azi, sub acuzația de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, agentul de poliție ar fi primit 6.000 de lei, alături de 30 de sticle de whiskey, 10 sticle de șampanie și un miel, pentru a-l scăpa pe denunțătorul său de un dosar penal.

Iată comunicatul oficial remis de Parchetul Tribunalului Constanța:

Prin ordonanţa din data de 18 august 2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul GSN, agent de poliţie în cadrul unui post de poliţie din cadrul IPJ Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, prev. de art.289 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada mai-septembrie 2019, a pretins şi primit de la un martor-denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 6.000 de lei şi produse alimentare (30 sticle de whisky, 10 sticle de şampanie şi un miel), cu scopul de a îndeplini acte contrare atribuţiilor sale de serviciu ca organ de cercetare penală (obţinerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) şi de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunţătorul era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni privind siguranţa circulaţiei rutiere.

În cursul zilei curente a fost formulată propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile faţă de inculpat, care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii