Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA vrea să obțină despăgubiri de 90.000 de euro de la doi parteneri de afaceri! Despre ce este vorba? (DOCUMENTE)

ro

21 Jul, 2024 17:00 266 Marime text
  • SN Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA vrea să obțină despăgubiri pe cale judecătorească de la două companii cu care desfășoară relații comerciale
  • Este vorba despre SC Mountain Industrial Resources SRL din Brașov și SC DKV Prest SRL din Buzău
  • Valoarea despăgubirilor se ridică la 90.000 de euro
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecarea fondului în această speță
 




 
Pe rolul secției de contencios-administrativ și fiscal al Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul cu numpr unic (nr. format vechi) 4870/118/2024 având ca obiect un litigiu privind achiziţiile publice – obligația de a face/pretenții/despăgubiri în valoare de 452.667,60 lei, respectiv 90.533 euro.

Reclamant în acest dosar este SN Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA iar pârâți sunt companiilor SC Mountain Industrial Resources SRL și SC DKV Prest SRL.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecarea fondului în această speță.
 
Mountain Industrial Resources SRL a câștigat de-a lungul timpului mai multe contracte de la Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA. Ultimul, în 2023 pentru servicii de mentenanță (revizii și întreținere), reparații curente și accidentale/la cerere, furnizare piese schimb pentru autospeciale și utilajele aeroportuare din dotare în valoare de 3.928.880,99 de lei, fără TVA.
 
Despre Mountain Industrial Resources SRL
 
Potrivit termene.ro, firma are sediul în Brașov, pe strada Memorandumului nr. 12, are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente” și funcționează din anul 1992.
 
Societatea este condusă de Alexandru Iordache, ce are o participare de 2.000.200 de lei la capitalul social. Alexandru Iordache este și administratorul societății.
 
Mountain Industrial Resources SRL are câștigate 46 de contracte publice, potrivit sursei citate.
 
Mountain Industrial Resources SRL a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri egală cu 22.270.916 lei, un profit egal cu 4.098.342 de lei și o medie de șapte angajați.
 
 
Despre DKV Prest SRL
 

Compania are sediul social în Buzău și funcționează de 15 ani.

În 2023 a avut o cifră de afaceri de 8.540.306 lei, 6 angajați și profit de 1.454.676 lei.

Asociații firmei sunt Florina Popescu care este și administrator și Building Construct Solution SRL.

Firma figurează cu 43 de achiziții directe și 5 achiziții publice – două dintre acestea atribuite de SN Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA (n.r. în 2023 și 2024).

Cele două companii chemate acum în judecată mai au și un contract pe care l-au câștigat împreună în iunie 2023 care viza furnizare echipamente aeroportuare până la sediul beneficiarului, inclusiv operațiunile de instalare, punere în funcțiune, testare, scolarizare personal beneficiar, precum și revizie, întreținere și reparație în perioada de garanție, o achiziție pe patru loturi în valoare totală de 15.888.015 lei, vezi secțiunea „documente”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Citește și:
 
Afaceri Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără servicii de întreținere de la o firmă din Brașov (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii