Afaceri cu fier vechi! 11 inculpați trimiși în judecată de DIICOT Constanța, achitați. Dosarul, în apel
Afaceri cu fier vechi!: 11 inculpați trimiși în judecată de DIICOT Constanța, achitați. Dosarul, în apel
06 May, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4192
Marime text
- În dosarul cauzei se arată că, potrivit unui raport de constatare, presupusul prejudiciu adus bugetului de stat este în sumă totală de aproximativ un milion de euro.
- Prin decizia de achitare a inculpaților, Tribunalul Constanța a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român.
11 persoane trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, pentru infracțiunile de aderare la un grup infracțional organizat, complicitate la complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în formă continuată, au fost achitate de Tribunalul Constanța.
Magistrații de la tribunal au ajuns la concluzia că faptele de care sunt acuzați inculpații nu sunt prevăzute de legea penală ori nu a fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 23 septembrie 2021.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
În dosarul cauzei se arată că, potrivit raportului de constatare din 05 februarie 2015, presupusul prejudiciu adus bugetului de stat este în sumă totală de aproximativ un milion de euro.
Prin decizia de achitare a inculpaților, Tribunalul Constanța a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi.
De precizat că în motivarea deciziei, instanța a reținut în privința presupusului prejudiciu reținut în rechizitoriu în sarcina inculpaților ca reprezentând plata de TVA către bugetul statului, facturile de fier vechi erau cu taxare inversă și nu era cazul unei obligații privind plata TVA.
Potrivit datelor oficiale, acestea fiind puse la dispozișie de portalul instanțelor de judecată, persoanele fizice trimis în judecată în prezenta cauză sunt: „Văduceanu Irinel, Ştefănescu Andreea Irina , Stere Ştefan, Todea Anamaria, Curt Radu, Ioan Vasile , Creţu Vasile, Baiaram Aurel, Mustafa Florin, Curt Nicuşor și Ioan Nicuşor“.
Asta în timp ce părțile responsabil civilmente sunt următoarele societăți comerciale: Euravia Invest SRL , Sts Internaţional SRL, Kaleea Colect SRL, Nico Fer Remat SRL și Florinuzu Fiercom SRL.
Asta în timp ce Ministerul Finanţelor este parte civilă.
Potrivit datelor certe și oficiale furnizate de Registrul Comerțului și Confidas.ro, SC Kaleea Colect SRL – cu sediul social în Bolintin-Vale, Giurgiu - se află în lichidare. Asociatul unic figurează Nicuşor Curt. Ultimele date financiare datează din 2013, când cifra de afaceri a fost de 1.994.350 de lei.
Mai departe, SC Nico Fer Remat SRL - cu sediul social tot în Bolintin-Vale, Giurgiu – este radiată. Asociat unic figurează Aurel Baiaram. Cifra de afaceri în 2013 a fost de 17.220.278 de lei. Asta în timp ce în 2012, cifra de afaceri a fost de 9.937.261 de lei. Firma a avut ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“.
SC Florinuzu Fiercom SRL (cu obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor) este în funcțiune și are sediul social tot în Bolintin-Vale, Giurgiu. Asociat unic al firmei apare Florin Mustafa.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Prejudiciul este imens!
Tribunalul Constanța a închis un dosar penal de evaziune. Faptele s-au prescris
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii