Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Afaceristul Stelian Alexe, eliberat de Tribunalul Constanța!

ro

30 May, 2024 10:27 1337 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Afeceristul Stelian Alexe a fost eliberat din arest de judecătorii de la Tribunalul Constanța!
 
Decizia este una definitivă!
 
Alexe fusese arestat zilele trecute într-un dosar penal instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 

În cauză, potrivit unei informări oficiale, se fac cercetări pentru presupusa săvârşire a patru infracțiuni de reținerea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa Legii nr. 241/2005, prev. de art. 61 din Legea nr. 241/2005.
 
În concret, în cauză s-a reţinut, potrivit procurorilor, „că inculpatul A.S., în calitate de administrator în fapt la patru societăţi comerciale şi de împuternicit al acestora, în perioada martie 2022 - noiembrie 2023 a reţinut şi nu a plătit către bugetul general de stat, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de Legea nr. 241/2005, impozit pe veniturile din salarii, C.A.S. şi C.A.S.S., producând un prejudiciu total de aproximativ 415849 de lei“.
 

„Inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, el fiind condamnat anterior la pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
La data de 24.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.05.2024, până la data de 22.06.2024 inclusiv, față de inculpatul A.S.
 


Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“, se mai arată într-un comunicat oficial al procurorilor.

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Potrivit Registrului Comerțului, platformă consultată la data de 30 mai 2024, Alexe Stelian apare în SC Euro Prompt Serv SRL, cu sediul în Constanța.
 
Conform Termene.ro, platformă consultată tot la data de 30 mai 2024, SC Euro Prompt Serv SRL se află în insolvență, este specializată în lucrări de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, are sediul în Constanța, iar ca asociați apar Alexe Stelian, cu 95.24 %, și Alexe Zoe, cu 4.76 %.  
 
Dascalescu & CO SPRL apare ca lichidator judiciar.
 
Euro Prompt Serv SRL a declarat, pentru 2017, o cifră de afaceri netă de 60.000 de lei, iar pentru 2023 firma a declarat o pierdere netă de 54  de lei.
 
În trecut, Alexe a figurat, conform Termene, în Davos Construct Armat SRL, Eximia Spa Salon 1 SRL, Glifada Rent SRL, radiate.    
Alexe Zoe mai apare, potrivit Termene.ro, ca asociat în Cooperativa Agricola Montana Natural D&D, din Bacău.
 
Conform Portalului instanțelor de judecată, la data de 30 ianuarie 2023, în dosarul 297/118/2023, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei Euro Prompt Serv SRL. Instanța a desemnat în calitate de lichidator judiciar practicianul în insolvență Dăscălescu & Co SPRL.
  
MINUTĂ

Admite cererea debitoarei Euro Prompt Serv S.R.L., societate aflată în lichidare, reprezentată în proces prin Dăscălescu & Co SPRL, în calitate de lichidator.

În temeiul art. 38 alin. 2 lit. d, art. 65 alin. 1, art. 71 şi art. 145 alin. 1 lit. A (a) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei Euro Prompt Serv S.R.L.,

În temeiul art. 73 şi 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, Desemnează în calitate de lichidator judiciar practicianul în insolven?ă Dăscălescu & Co SPRL,

 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 3 iunie 2024.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența Alexe's Grand Imperial Ballroom SRL!
 
Oficial!
Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Laurențiu Gobeajă, lider de sindicat - „Această știre reprezintă un șoc!“

 
Curtea de Apel Constanța amână pronunțarea în dosarul lui Cristian Radu, primar din Mangalia, pentru după alegeri! (RECHIZITORIU)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii