Agenția Națională de Integritate, dată în judecată la Constanța. Cine a deschis procesul
Agenția Națională de Integritate, dată în judecată la Constanța. Cine a deschis procesul
07 Sep, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2033
Marime text
- Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „anulare raport evaluare ANI nr. 35402/G/II/11.08.2022“ și până la acest moment nu a fost stabilită data primei înfățișări.
- În luna august, Agenția Națională de Integritate dădea publicității un comunicat de presă în care vorbea despre incompatibilitate în legătură cu Adrian Robert Matei, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Este vorba despre dosarul 480/36/2022, înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, în care reclamant este Adrian Robert Matei, iar pârât este Agenția Națională de Integritate.
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „anulare raport evaluare ANI nr. 35402/G/II/11.08.2022“ și până la acest moment nu a fost stabilită data primei înfățișări.
Amintim, pe data de 16 august 2022, Agenția Națională de Integritate dădea publicității un comunicat de presă în care vorbea despre incompatibilitate în legătură cu Adrian Robert Matei, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Referitor la acesta, spuneau reprezentanții ANI că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 11 mai – 30 iunie 2020 și 13 iulie – 01 august 2021, întrucât, a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special din cadrul I.G.P.R. și o funcție contractuală, încălcând astfel prevederile art. 6, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 364/2004 coroborate cu prevederile art. 2, alin. (4) din O.U.G. nr. 20/2020“.
Au mai arătat reprezentanții Agenției cu privire la Andrei Robert Matei și la alte persoane legat de care s-au sesizat anumite nereguli că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.
Oricare va fi decizia pe care o va lua în cauză Curtea de Apel Constanța, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Averea comisarului șef Dancu, fostul șef al IPJ Constanța, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel. „Niște oameni de bine mi-au făcut o sesizare“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii