Agenția Națională de Integritate, învinsă în instanță de un fost primar din județul Constanța!
Agenția Națională de Integritate, învinsă în instanță de un fost primar din județul Constanța!
12 Jul, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2417
Marime text
- Hotărârea care i-a dat dreptate fostului edil a fost pronunțată ieri, 11 iulie 2022, de către magistrații Curții de Apel Constanța, în dosarul 210/36/2022.
- Curtea a admis cererea primarului și a anulat raportul de evaluare întocmit de către Agenția Națională de Integritate, document prin care se arăta că fostul primar s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.
Gheorghe Chirciu, fostul primar constănțean din Oltina, a câștigat procesul deschis Agenției Naționale de Integritate!
Hotărârea care i-a dat dreptate fostului edil a fost pronunțată ieri, 11 iulie 2022, de către magistrații Curții de Apel Constanța, în dosarul 210/36/2022.
Curtea a admis cererea primarului și a anulat raportul de evaluare întocmit de către Agenția Națională de Integritate , document prin care se arăta că fostul primar s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.
Decizia Curții de Apel a fost luată de completul C6 Fond al instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Marilena Mircioi.
Se arată în minuta hotărârii că instanța „admite cererea formulată de reclamantul Chirciu Gheorghe în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate“.
Curtea „anulează Raportul de evaluare nr. 12638/G/II/16.03.2022 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate“.
De asemenea, ANI a fost obligată să îi achite fostului primar cheltuieli de judecată de 50 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru.
Hotărârea poate fi atacată de către avocații Agenției Naționale de Integritate, urmând ca recursul să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Așa cum arătam în edițiile anteriore, la data de 16 martie 2022, Agenția Națională de Integritate anunța despre Gheorghe Chirciu, consilier local în cadrul CL Oltina și fost primar că acesta s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.
Spuneau reprezentanții ANI că „în perioada exercitării mandatului de primar, a semnat acte administrative care au produs un folos material pentru sine. Astfel, persoana evaluată a obținut în baza acestor acte administrative subvenții APIA în sumă totală de 51.030 Lei), încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.
Fostul primar a contestat raportul ANI în instanță, solicitând anularea acestuia, iar ieri a câștigat procesul.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Agenția Națională de Integritate, proces câștigat la Curtea de Apel Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii