Amânare de pronunțare în dosarul fostului angajat de la Confort Urban, acuzat de luare de mită
Amânare de pronunțare în dosarul fostului angajat de la Confort Urban, acuzat de luare de mită
11 Nov, 2022 13:58
ZIUA de Constanta
1466
Marime text
Tribunalul Constanța era așteptat să se pronmunțe azi, 11 noiembrie 2022, asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa și G.F., fost angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, societate a cărei asociat unic este Consiliul Local Municipal Constanța.
Magistrații au amânat pronunțarea pentru data de 16 noiembrie 2022.
Cel în cauză este acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la fals intelectual, în forma lipsei de vinovăție.
Dosarul a fost instrumentat de magistratul Viorel-Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
Dacă acordul va fi admis de instanță, G.F. ar putea fi condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.
Din probatoriul administrat a rezultat că, inculpatul, angajat în cadrul S.C. Confort Urban S.R.L., având calitatea de funcționar public în sensul legii penale, ce avea în atribuții supravegherea persoanelor obligate de către instanțele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunității, a pretins și a primit de la o persoană (investigator sub acoperire), suma de 2.000 lei la data de 24.11.2021, și ulterior, la data de 25.02.2022, în baza înțelegerii inițiale, a mai primit suma de 500 lei de la aceeași persoană, astfel încât aceasta să nu se prezinte la munca neremunerată la care a fost obligat prin ordonanța procurorului de renunțare la urmărire penală emisă.
Magistrații mai arată că, în considerarea celor de mai sus, la datele de 22.11.2021, 24.11.2021, 25.11.2021, 26.11.2021, 02.12.2021, 03.12.2021, 06.12.2021, 07.12.2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul ar fi semnat, în mod nelegal, în locul persoanei îndreptățite, în fișele de prezență la muncă neremunerată în folosul comunității, înscris sub semnătură privată, deși în realitate această persoană nu s-a prezentat la muncă, fișe pe care le-a transmis apoi către Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în scopul producerii de efecte juridice, respectiv încetarea obligației la muncă.
Prin transmiterea fișelor de prezență falsificate, a instigat două persoane, angajate ale Primăriei Municipiului Constanța, să întocmească și să semneze adresa trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, prin care atestau, în mod nereal, fără vinovăție, că persoana în cauză a prestat munca neremunerată în folosul comunității de 80 de ore, la care a fost obligat prin ordonanța de renunțare la urmărire penală emisă.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
„Lover boy“!
Povestea cutremurătoare a unei tinere din Constanța care a picat în plasa proxenetismului prin metoda seducţiei
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii