Analizele de apă potabilă Spitalul Orășenesc Hârșova, proces cu DSP Ialomița! Răspunsul Tribunalului Constanța (MINUTA)
Analizele de apă potabilă: Spitalul Orășenesc Hârșova, proces cu DSP Ialomița! Răspunsul Tribunalului Constanța
23 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
903
Marime text
- În cauză mai poate fi declarat recurs.
Decizia Tribunalului vine după ce instanța a amânat pronunțarea timp de mai multe săptămâni și mai poate fi atacată în recurs.
Astfel, Spitalul Orășenesc Hârșova pierde și la Tribunal cazul, după Judecătoria Hârșova.
După cum arătam în edițiile anterioare, suma vizată de acest proces ar fi datorată de unitatea spitalicească Direcției de Sănătate Publică în legătură cu contractul privind analizele de laborator pentru apa potabilă, efectuate la sursele de apă ale spitalului.
Dosarul are indicativul 1749/118/2023, iar părțile sunt Direcția de Sănătate Publică a Județului Ialomița în calitate de intimat reclamant, în timp ce Spitalul Orășenesc Hârșova este apelant pârât.
Iată minuta deciziei de astăzi, 23 mai 2024, a judecătorilor:
„Respinge, ca neîntemeiat, apelul declarat de apelantul Spitalul Orăşenesc Hârşova, în contradictoriu cu intimata Direcţia De Sănătate Publică A Judeţului Ialomiţa, împotriva Sentinţei Civile nr.978/14.12.2023, pronunțate de Judecătoria Hârşova, în dosarul civil nr.1749/842/2023.
Cu recurs, în termen de 30 de zile, de la comunicare.
Recursul se depune la Secţia a II-a Civilă a Tribunalului Constanţa, sub sancţiunea nulităţii“
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Constanța Ilie și Angelica Neacșu, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței, ultima fiind președintele secției.
În primă instanță, Judecătoria Hârșova a admis în parte cererea DSP Ialomița și a obligat spitalul la plata sumei de 11.988,38 lei debit principal (peste 2.400 de euro, la cursul actual), precum și penalități de întârziere.
La Hârșova, dosarul s-a aflat, potrivit surselor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Alina Isabela Stănescu, președintele Judecătoriei Hârșova.
În minuta Hotărârii 978/2023 a Judecătoriei Hârșova, atacată acum la Tribunal, se arată că instanța „admite acţiunea – în parte“.
„Obligă pârâtul către reclamantă la plata sumei de 11.988,38 lei debit principal reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de reclamantă în temeiul contractului de prestări servicii nr.36/22.02.2023.
Obligă pârâtul către reclamantă la plata penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,01%/zi de întârziere, aplicată la suma datorată cu titlul de debit principal până la data plăţii efective a debitului principal.
Respinge cererea reclamantei de obligarea a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca nefondată“
Amintim, conform hotărârii de la Hârșova, procesul vizează „Contractul administrativ anual nr. 36/22.02.2023, prin care reclamanta (nr., DSP Ialomița) s-a obligat, în calitate de prestator de servicii faţă de pârât (nr., Spitalul Orășenesc Hârșova), care are calitatea de beneficiar şi care este şi distribuitor de apa potabilă, să efectueze la sursele de apă ale pârâtului, analize tehnice de laborator specifice apei potabile“.
Reprezentanții spitalului, la rândul lor, solicitaseră Judecătoriei Hârșova respingerea acțiunii ca inadmisibile, arătând că „pe toată perioada Pandemiei Covid 19, Spitalul s-a luptat pentru supravieţuire“, au arătat în proces reprezentanții unității medicale.
Reprezentanții spitalului au mai precizat că „fără aceste analize ale apei potabile şi acest contract de prestări servicii cu reclamanta Direcţia de Sănătate Publică lalomiţa, Spitalul Orăşenesc Hârșova se află în imposibilitatea de a funcţiona“.
După deliberări, magistrații Judecătoriei Hârșova au admis în parte acțiunea Direcției de Sănătate Publică Ialomița și au obligat spitalul la plata sumei solicitate.
Această decizie a fost menținută acum de către judecătorii de la Tribunalul Constanța.
Rămâne de văzut dacă în cauză Spitalul Orășenesc Hârșova va declara recurs.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, în așteptarea verdictului de la Constanța, în procesul cu Agenția Națională de Integritate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii