Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:54 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAR, victorie uriașă la Tribunalul Constanța! Apele Române recâștigă un teren din Faleză Nord, intabulat de Primăria Constanța! Judecătorii radiază dreptul de proprietate al municipalității (MINUTA)

ro

03 Apr, 2024 17:00 3842 Marime text
  • Tribunalul a admis apelul ANAR și a decis că terenul trebuie să revină în proprietatea Statului Român și în administrarea Apelor Române!
Apele Române câștigă de la Primăria Constanța un teren de 500 de metri pătrați, situat în Faleză Nord, în zona blocurilor PA5 (lot 2), în urma deciziei de ieri, 2 aprilie 2024, a Tribunalului Constanța!
 
Decizia Tribunalului este cu atât mai importantă cu cât, în primă instanță, Judecătoria hotărâse să respingă acțiunea ANAR-ABADL, ca nefondată.
 
Tribunalul a admis apelul ANAR și a decis că terenul trebuie să revină în proprietatea Statului Român și în administrarea Apelor Române!
 
Prin aceeași decizie, judecătorii au dispus radierea dreptului de proprietate al municipalității înscris asupra terenului, dar și obligarea Municipiului Constanța și Consiliului Local la plata unei sume de 14.000 de lei (peste 2.800 de euro) către ANAR, reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu expert.
 
Hotărârea Tribunalului mai poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Iată minuta deciziei Tribunalului în dosarul 10060/212/2020:
 
„Respinge apelul formulat de pârâții Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa ca nefondat.
Admite apelurile formulate de reclamanta Administraţia Naţională Apele Române- ABADL şi intervenientul Statul Român prin MFP.
Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că:

Admite acţiunea formulată de reclamanta Administraţia Naţională Apele Române- ABADL în contradictoriu cu pîrîţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa şi intervenientul Statul Român prin MFP.
Obligă pîrîţii să restituie în administrarea reclamantei şi în proprietatea intervenientului terenul în suprafaţă de 500 mp situat în Constanţa, str Ion Raţiu lângă Bl Pa5, lot 2, jud Constanţa, identificat cu nr cad 216574.
Rectifică Cartea Funciară nr 216574 a localităţii Constanţa în sensul că radiază dreptul de proprietate întabulat în favoarea pârâtului Municipiul Constanţa.
Obligă pârâții să plătească reclamantei suma de 14000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de expert.
Menţine dispoziţia referitoare la respingerea excepţiei lipsei calităţii procesuale active.
Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare“
 
Conform datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Adriana Lepădatu și Felicia Marcu, din cadrul Secției I Civile.
 

Acum, municipalitatea are la dispoziție 30 de zile de când va primi hotărârea Tribunalului pentru a declara recurs.
 
Dacă în cauză se va declara recurs, dosarul va ajunge pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel Constanța.
 
Părți în dosar sunt Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în calitate de apelant reclamant, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice – intervenient pârât, dar și Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța, în calitate de apelanți pârâți.
 
Iată minuta hotărârii inițiale a Judecătoriei Constanța, modificată acum de Tribunal:
 
„Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei.
Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată.
Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa“
 
Conform datelor noastre, la Judecătoria Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Octavian Cătălin Ticea, din cadrul Secției Civile.
 
Acum, rămâne de văzut dacă în cauză municipalitatea va declara recurs împotriva deciziei Tribunalului.
 
Sursa documentare: Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Apele Române pierd un teren pe strada Ion Rațiu, din Constanța, pe care îl revendică drept faleză! Ce spune Tribunalul Constanța (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii