Anchetator din Constanța, în atenția Inspecției Judiciare! Ce i se impută (document)
Anchetator din Constanța, în atenția Inspecției Judiciare! Ce i se impută (document)
26 Oct, 2021 10:35
ZIUA de Constanta
2636
Marime text
- În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM de mâine, 27 octombrie 2021, în care apare și cazul procurorului constănțean.
Un anchetator din Constanța a ajuns în atenția Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma acțiunii disciplinare demarate față de acesta de Inspecția Judiciară!
Este vorba despre magistratul Alin Mihăiță Mocioi, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cazul său urmând să fie analizat mâine, 27 octombrie 2021, de la ora 11.00.
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, anchetatorul constănțean este cercetat în legătură cu abateri prevăzute de Articolul 99, literele a), i), n) și t) - teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată.
Textele de lege respective fac referire la faptul că reprezintă abateri disciplinare „a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu“, „i) nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul sau procurorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa, precum și formularea de cereri repetate și nejustificate de abținere în aceeași cauză, care are ca efect tergiversarea judecății“, „n) folosirea funcției deținute pentru a obține un tratament favorabil din partea autorităților sau intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toți cetățenii, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni“ și, respectiv „t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență“.
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii