Angajate ale Serviciului Public de Impozite și Taxe dau în judecată Consiliul Local Constanța! Este vizată noua organigramă a instituției prin care au fost desființate mai multe posturi
Angajate ale Serviciului Public de Impozite și Taxe dau în judecată Consiliul Local Constanța! Este vizată
13 Sep, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
5027
Marime text
- În ședința Consiliului Local Municipal Constanța din 30.07.2021, la propunerea primarului Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat hotărârea de Consiliu pentru aprobarea organigramei și a statului de funcții al Serviciului Public de Impozite și Taxe și alte venituri ale bugetului local Constanța
- Directorul executiv al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, a propus o nouă organigramă și un nou stat de funcții, prin care se desființează 40 de posturi
- După reorganizăre, numărul posturilor de la nivelul SPIT Constanța s-a redus de la 249 de funcții la 209
- De asemenea s-au unit două agenții și a dispărut din schema posturilor de conducere, o funcție de director de agenție
- Ca o consecință a adoptării noii organigrame a SPITVBL, două angajate ale instituției au înregistrat pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal, două dosare care au ca obiect suspendare executare act administrativ HCL nr. 219/30.07.2021
- Reclamante în dosar sunt Luiza Anca Mitea și Mihaela Brândușa Pîrlea
- Cele două funcționare, care dețin funcțiile de inspector clasa I, grad superior cheamă în judecată Consiliul Local al municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite și Taxe, prin director executiv, Cristina Aldea, după ce prin noua organigramă, posturile lor au fost supuse reorganizării prin reducerea numărului de posturi ocupate de funcționari publici de execuție
- Magistrații de la Tribunalul Constanța nu au stabilit un termen în cele două dosare
În ședința Consiliului Local Municipal Constanța din 30.07.2021, la propunerea primarului Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat hotărârea de Consiliu pentru aprobarea organigramei și a statului de funcții al Serviciului Public de Impozite și Taxe și alte venituri ale bugetului local Constanța.
Directorul executiv al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, a propus o nouă organigramă și un nou stat de funcții, prin care se desființează 40 de posturi.
După reorganizăre, numărul posturilor de la nivelul SPIT Constanța s-a redus de la 249 de funcții la 209, dintre care una de director executiv, alta de director executiv adjunct, 13 de șef serviciu, trei de șef birou, 189 de execuție și una contractuală, tot de execuție, vezi secțiunea “documente”.
Potrivit unor surse interne o parte a posturilor desființate erau vacante, însă prin reorganizare vor pleca din SPIT și o parte dintre foștii colaboratori ai fostei administrații Făgădău și fostei directoare a instituției, Virginia Uzum.
De asemenea s-au unit două agenții și a dispărut din schema posturilor de conducere, o funcție de director de agenție.
Ca o consecință a adoptării noii organigrame a SPITVBL, două angajate ale instituției au înregistrat pe 9 septembrie pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal, a Tribunalului Constanța, dosarele nr.6822/118/2021, respectiv, dosar nr. 6823/118/2021, având ca obiect suspendare executare act administrativ HCL nr. 219/30.07.2021.
Reclamante în dosar sunt Luiza Anca Mitea și Mihaela Brândușa Pîrlea cu dom ales la avocat Bogdan Dima.
Cele două funcționare, care dețin funcțiile de inspector clasa I, grad superior cheamă în judecată Consiliul Local al municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite și Taxe, prin director executiv, Cristina Aldea, după ce prin noua organigramă, posturile lor au fost supuse reorganizării prin reducerea numărului de posturi ocupate de funcționari publici de execuție.
Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosarul prin care cele două angajate ale SPIT încearcă să suspende noua organigramă și statul de funcții, prin care la nivelul Serviciului Public de Taxe și Impozite Constanța au fost desființate 40 de posturi.
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii