Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:02 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajați ai ANR, dați în judecată pentru cadourile în bani primite Ziua Copilului și de Crăciun 2018

ro

22 Oct, 2020 00:00 4028 Marime text
  • La nivelul Autorității Navale Române s-a efectuat de către auditori publici externi din cadrul Curții de Conturi a României - Camera de Conturi Constanța, un audit financiar al contului anual de execuție pe anul 2018.
  • La finalizarea controlului s-a încheiat Raportul de audit financiar din data de 28.02.2019, în care s-a constatat că au fost acordate ajutoare și cadouri în bani pentru salariați și pentru copiii acestora, prin excedarea cadrului legal, care nu au intrat sub incidența Legii nr. 78/2018 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
  • Angajații ANR au refuzat să-și manifeste acordul cu privire la restituirea drepturilor salariale încasate necuvenit.


Autoritatea Navală Română solicită în instanță obligaea mai multor angajați ai instituției să fie obligați să restituie sumele nete încasate de fiecare, în cuantum de 947 lei , respectiv, 947 lei, 1247 lei, 947 lei, reprezentând cadouri în bani acordate în mod necuvenit în anul 2018, cu ocazia zilei de 1 iunie și a sărbătorii Crăciunului! Dosarul (5881/118/2019) se află pe rolul Curții de Apel Constanța.

De precizat că acest proces a fost soluționat de Tribunalul Constanța, prin decizia 1340/2020, din 26.06.2020, prin respingerea cererii de chemare în judecată formulată de Autoritatea Navală Română, ca neîntemeiată.
 

Oficial

Ia act de renunţarea la judecata cererii formulate de reclamanta Autoritatea Navală Română în contradictoriu cu pârâtul (...). Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului (...), invocată de acesta. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Autoritatea Navală Română în contradictoriu cu pârâţii (...), ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâta (...) a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 26.06.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“.

 

Date din dosar

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, reclamanta Autoritatea Navală Română a solicitat în contradictoriu cu pârâții (...), ca instanța să pronunțe o hotărâre prin care să fie obligați pârâții în calitate de salariați ai instituției să restituie sumele nete încasate de fiecare pârât, în cuantum de 947 lei , respectiv, 947 lei, 1247 lei, 947 lei, reprezentând cadouri în bani acordate în mod necuvenit în anul 2018, cu ocazia zilei de 1 iunie și a sărbătorii Crăciunului.

În fapt, reclamanta învederează că la nivelul Autorității Navale Române s-a efectuat de către auditori publici externi din cadrul Curții de Conturi a României-Camera de Conturi Constanța, un audit financiar al contului anual de execuție pe anul 2018.

La finalizarea controlului s-a încheiat Raportul de audit financiar din data de 28.02.2019, în care s-a constatat că au fost acordate ajutoare și cadouri în bani pentru salariați și pentru copiii acestora, prin excedarea cadrului legal, care nu au intrat sub incidența Legii nr. 78/2018 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ca urmare a constatărilor organelor de control, a fost emisă decizia nr. 10/26.03.2019 a Directorului Camerei de Conturi Constanța pentru înlăturarea deficiențelor constatate și consemnate în Raportul de audit financiar din 28.02.2019, prin care s-a dispus ca A.N.R. să ia măsurile legale pentru stabilirea întinderii prejudiciului pentru plățile nelegale, reprezentând ajutoare și cadouri pentru salariați și pentru copiii acestora, acordate nelegal, precum și recuperarea acestora.

S-a mai dispus ca sumele calculate și acordate necuvenit să fie stabilite nominal pentru fiecare salariat și să fie reținute în maximum 12 tranșe lunare, după obținerea acordului salariaților pentru reținerile respective.


Pârâții au refuzat să-și manifeste acordul cu privire la restituirea drepturilor salariale încasate necuvenit, motiv pentru care reclamanta a solicitat admiterea acțiunii astfel cum a fost aceasta formulată.

Așa cum precizam și mai sus, inițial, prezentul dosar a fost soluționat de Tribunalul Constanța, prin decizia 1340/2020, din 26.06.2020, prin respingerea cererii de chemare în judecată formulată de Autoritatea Navală Română, ca neîntemeiată.

Nemulțumiți de decizia judecătorilor, oficialii ANR au formulat apel, acesta fiind trimis spre soluționare Curții de Apel Constanța.


Citește și


Foști directori din Autoritatea Navală Română, achitați definitiv

Căpitănia Zonală Constanţa vinde două șalupe. Iată prețul de pornire

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii