Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:33 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii DSP Tulcea îşi caută dreptatea în instanţa constănţeană

ro

09 Oct, 2019 00:00 2721 Marime text
Curtea de Apel Constanţa, chemată să judece procesul dintre Direcţia de Sănătate Publică Tulcea şi propriii angajaţi. Pe rolul Secţiei I Civile a Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul în care mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea au dat în judecată instituţia.
 
Concret, este vorba despre acţiunea intentată iniţial de către Mirela Militaru, Emilia Georgescu, Luiza-Iuliana Onea, Teodosia Ungureanu, Mariana Condrat, Ramona-Elena Gândac, Gabriela Sarchizian, Gina Platon şi Giorgiana-Maria Platon la Tribunalul Tulcea.
Acestea au chemat în judecată Direcţia de Sănătate Publică Tulcea şi au contestat actul emis de instituţie prin care li s-a înlăturat sporul pentru complexitatea muncii, în procent de 15% din salariul de bază.
 
Totuşi, în urma analizării actelor depuse la dosar, judecătorii Tribunalului Tulcea au ajuns la concluzia că acţiunea promovată de angajatele DSP este nefondată. Pentru a ajunge la această concluzie, magistraţii tulceni au stabilit că funcţiile ocupate de reclamante, respectiv de biolog, chimist şi psiholog se încadrează în categoriile de funcţii bugetare „sănătate şi asistenţă socială“ şi nu la „administraţie“.
 
Mai exact, reclamantele au susţinut că şi personalul contractual beneficiază, potrivit legii, de dreptul de majorare a salariului cu 15% pentru complexitatea muncii, nu numai funcţionarii publici. La rândul său însă, instanţa tulceană a stabilit că legea ce li se aplică nu conţine nicio dispoziţie privind îndreptăţirea personalului contractual al DSP de a beneficia de acest spor.
 
Acţiunea fiind respinsă la Tribunalul Tulcea, angajatele DSP au atacat-o în apel şi aşa dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa.
Judecătorii constănţeni au decis să acorde un nou termen pentru data de 25 noiembrie, pentru a se discuta o excepţie de neconstituţionalitate invocată, precum şi eventuala sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii