Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatul de la Confort Urban, acuzat de luare de mită, dus la Tribunalul Constanța

ro

26 Feb, 2022 13:38 2047 Marime text
Procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța il vor duce azi la Tribunalul Constanța pe George Fulina, angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța.

Cel în cauză este acuzat de luare de mită.

Procurorii îl vor prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă.

Acesta a fost reținut seara trecută.

Rămâne de văzut ce decizie va lua instanță.

Hotărârea va putea fi atacată la instanță superioară.

Conform anchetatorilor, acesta avea în atribuții supravegherea persoanelor obligate de către instanțele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunității și ar fi pretins și primit de la o persoană suma de 2000 de lei la data de 24 noiembrie 2021, și ulterior, la data de 25 februarie 2022, a pretins și primit suma de 500 de lei de la aceeași persoană, astfel încât aceasta să nu se prezinte la munca neremunerată la care a fost obligată!

 

Cercetările sunt continuate de procurori.
 
În cauză a fost efectuată și o percheziție la o direcție a Primăriei Constanța, respectiv la Direcția de Gestionare Servicii Publice. Surse avizate au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că au fost ridicate o serie de documente de la direcția în cauză.

Surse judiciare mai arată că inculpatul este cel care ar fi avut inițiativa în procedura de predare-primire a mitei și că activitatea de luare a mitei s-a desfășurat în doi timpi, astfel că inculpatul a avut suficient timp să discearnă asupra faptei sale și nu s-a oprit, deci și-a asumat în mod conștient riscul de fi prins de organele de anchetă, suma de 2500 de lei primită cu titlul de mită nefiind chiar infimă, iar mita solicitată celor care aveau condamnări de către instanțele penale.



Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii