Anton Stan, șef serviciu în Biosfera Delta Dunării, condamnat definitiv! Dosarul s-ar putea rejudeca
Anton Stan, șef serviciu în Biosfera Delta Dunării, condamnat definitiv! Dosarul s-ar putea rejudeca- Anton Stan a fost acuzat de folosire sau prezentare cu rea - credintă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
Închis definitiv de judecătorii Curții de Apel Constanța, dosarul în care Anton Stan, șef serviciu în cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, s-ar putea rejudeca!
Recent, pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrată o contestație în anulare (cale extraordinară de atac împotriva unei decizii definitive), contestator fiind, conform portalului instanțelor de judecată, Anton Stan.
Primul termen a fost stabilit pentru data de 17 noiembrie 2022.
Anton Stan a fost acuzat de folosire sau prezentare cu rea - credintă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181, alin. 1 din Legea nr. 78/2000.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„În perioada 2012 - 2013, inculpatul Stan Anton a folosit în relația cu Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea documente false în scopul de a obține, în mod injust, sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea fermei vegetale Stan Anton – localitatea Enisala, județul Tulcea”.
O parte din documentele false atestau faptul că inculpatul a îndeplinit și condițiile minime cerute printre care și acelea de a fi membru al unei familii de fermieri și să fi lucrat mai mult de 50% din timpul lui de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puțin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole.
Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 106.668 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză“.
Prin Hotarârea 5/2021, din 25.01.2021, Tribunalul Tulcea a decis condamnarea lui Stan Anton la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare.
Ulterior, prin decizia penală nr. 806 din 26.10.2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât menținerea deciziei Tribunalului Tulcea.
În continuare, Curtea de Apel l-a obligat pe inculpat la plata către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a sumei de 58.968 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă accesoriile fiscale - dobânzi și penalități, calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data achitării integrale a debitului principal.
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
DNA Constanța a trimis în judecată un fost director din Ministerul Transporturilor! Anunțul Tribunalului București
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp