„Apărarea drepturilor poporului român“ Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Declarațiile Dianei Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului
„Apărarea drepturilor poporului român“: Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire.
26 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3645
Marime text
- La Tribunalul Constanța a avut loc un nou termen în dosarul cu numărul 7389/118/2020, în care Arhiepiscopia Tomisului este reclamant.
- La discuții a participat și senatorul Diana Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului și, totodată, reclamant în cauză.
- „Am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat Diana Șoșoacă, pentru ZIUA de Constanța.
- Ieri, autoritățile au anunțat că va fi permis accesul oamenilor la slujba de Înviere.
La discuții a participat și senatorul Diana Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului și, totodată, reclamant în dosarul cu numărul 7389/118/2020, alături de Arhiepiscopie.
Facem mențiunea că ieri, creștinii au prăznuit Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători, fiind vorba despre momentul în care Arhanghelul Gabriel i-a dat vestea Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos.
Pentru a reveni la procesul desfășurat la Tribunalul Constanța, contactată telefonic, avocatul a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul vizează toate hotărârile autorităților care interzic procesiunile religioase, accesul credincioșilor în lăcașele de cult, dar și restrângerea drepturilor acestora.
Cerere de intervenție, ca senator
„De asemenea, am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat Diana Șoșoacă, pentru ZIUA de Constanța.
Aceasta a mai precizat că, în procesul vizează și Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța nr. 44 din 16 martie 2021, fiind vorba despre punctele 1, 2, 5 și 6 din Anexa hotărârii.
Totodată, senatorul a precizat că aceste puncte, ce fac referire la desfășurarea activităților religioase, dar și a procesiunilor sunt aceleași ce au fost adoptate în cadrul hotărârilor anterioare ale CJSU Constanța și care au fost, de asemenea, contestate.
Termene cât mai scurte
„În acest proces, vom face cerere să se acorde termene cât mai scurte, să ne putem judeca repede, pentru că oamenii au nevoie să le apărăm drepturile“, a mai spus Diana Șoșoacă.
Întrebată dacă procesul de la Constanța ar putea avea un efect și asupra desfășurării slujbei de Înviere, avocatul a precizat că „aceasta este o chestiune pur juridică pentru că, oricum, Constituția ne permite să mergem la biserică, la slujbă, este dreptul nostru constituțional“.
De altfel, în cursul zilei de ieri, autoritățile au hotărât că, în noaptea de Înviere, oamenii vor putea participa la slujba religioasă, cu respectarea tuturor normelor și măsurilor anti-Covid în vigoare. Aceste măsuri includ distanțarea fizică și purtarea măștilor de protecție.
Indiferent ce decizie va lua Tribunalul Constanța în acest proces, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
Citește și:
„Și noi suntem amenințați în aceste zile“:
ÎPS Teodosie și procesul pentru accesul credincioșilor în biserici (video)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii