Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:47 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare de ultim moment la Constanța!

ro

26 Apr, 2023 09:19 13201 Marime text


Judecătoria Constanța a decis arestarea preventivă a tânărului care ar fi mușcat un polițist iar pe un altul l-ar fi lovit cu capul în zona nasului!
 
Mandatul de arestare nu este definitiv!
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr. 3026/P/2023. În baza art. 223 alin. 2 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.04.2023 şi până la data de 24.05.2023 inclusiv, a inculpatului DMC cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de: - ultraj, prev. de art.257 alin.1 şi alin.4 rap. la art.193 alin.2 C. pen. în dauna persoanei vătămate UV, - ultraj, prev. de art.257 alin.1 şi alin.4 rap. la art.193 alin.2 C. pen. în dauna persoanei vătămate BAC - conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art.335 alin.1 C.pen. - refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art.337 C.pen. toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge ca neîntemeiată solicitarea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoare. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., dispune avansarea onorariului apărătorului desemnat din oficiu, pentru av. S.L., suma de 340 lei, din bugetul statului în favoarea Baroului Constanța. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în camera de consiliu.

 
Inculpatul este suspectat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, în dauna persoanei vătămate U.V., ultraj în dauna persoanei vătămate B.A.C., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
În fapt, la data de 24.04.2023, în jurul orei 09:00, inculpatul D.M.C. a fost depistat conducând un autoturism pe un drum public din municipiul Constanța, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
Inculpatul prezenta halenă alcoolică, însă a refuzat iniţial testarea cu aparatul etilotest, iar apoi, la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Pe parcursul intervenției lucrătorilor de poliţie, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal faţă de aceştia.

 
A fost încătuşat, iar apoi a lovit cu capul în zona nasului pe agentul B.A.C., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de un deget al mâinii drepte pe agentul U.V., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 
Inculpatul D.M.C. este cunoscut cu antecedente penale, ce nu atrag starea de recidivă, fiind condamnat anterior la pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi contra persoanei.
 
Prin ordonanţa din data de 24.04.2023 procurorul a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpatul D.M.C., pentru o durată de 24 de ore, de la data de 24.04.2023, ora 22:22, până la data de 25.04.2023, ora 22:22.
 
La data de 25.04.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.04.2023 şi până la data de 24.05.2023 inclusiv, a inculpatului D.M.C.
 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii