Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța! Vizat, cazul copilului care ar fi înghițit droguri (FOTO+VIDEO)

ro

07 Jul, 2024 13:15 602 Marime text
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
La Tribunalul Constanța a fost adus astăzi bărbatul anchetat în cazul fetiței de trei ani ajunsă la spital dupa ce ar fi fost drogată!

Potrivit DIICOT, la data de 07.07.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Oficial de la DIICOT
 
La data de 06.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța,  Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanța au dispus reținerea unui inculpat (cetățean roman cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta a deținut și oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol).

Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat cu ocazia deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulți și minori, inculpatul a deținut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea și investigații medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conținut de THC.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conțin drogul de risc, iar cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului a fost identificată și ridicată o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.
Totodată, din investigații a rezultat  că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
Acțiunea a beneficiat de jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, o femeie s-a prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța împreună cu fetița ei în vârstă de trei ani.

Minora a fost internată de urgență la Spitalul Județean Constanța, cu simptomele specifice unei supradoze, iar în urma analizelor se sânge, micuța a ieșit pozitiv la canabis.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 



Citește și:
UPDATE. Caz cutremurător în ConstanțaFetiță, de trei ani, adusă drogată cu marijuana la Spitalul Județean. A fost întocmit un dosar penal! - VIDEO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii