Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, proces la Constanța, cu Guvernul României, pentru bunuri confiscate de regimul comunist

ro

09 Jun, 2024 14:23 601 Marime text
  • Arhiepiscopia Bisericii Armene din România a obținut la Constanța, într-un proces anterior, dreptul de a primi despăgubiri pentru prăvăliile pe care le deținea în Tulcea, bunuri confiscate în timpul regimului comunist și care nu mai puteau fi restituite în natură.
La Curtea de Apel Constanța începe procesul în care Arhiepiescopia Bisericii Armene din România a chemat în judecată Guvernul României - Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România!
 
Amintim, Arhiepiscopia Bisericii Armene din România a obținut la Constanța, într-un proces anterior, dreptul de a primi despăgubiri pentru prăvăliile pe care le deținea în Tulcea, bunuri confiscate în timpul regimului comunist și care nu mai puteau fi restituite în natură.
 
Acum, la mijloc se află o decizie adoptată în ianuarie 2024 de căte Comisia Specială de Retrocedare, pe care Arhiepiscopia Bisericii Armene din România o contestă, la Constanța.
 
Dosarul are indicativul 216/36/2024, iar obiectul este anulare act administrativ – Obligare emitere act administrativ – Decizia nr. 10789/26.01.2024.
 
Reclamant este Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, iar Guvernul României - Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România este pârât.
 
Potrivit datelor oficiale, în ședința din 26 ianuarie 2024, Comisia Specială de Retrocedare a emis cinci decizii de respingere „întrucât cererile au fost soluționate anterior în baza altor acte normative sau pentru că nu s-a făcut dovada dreptului de proprietate asupra imobilelor solicitate“.
 
La Curtea de Apel Constanța, dosarul va fi analizat în ședința de la ora 13.00.
 
Conform datelor noastre, la Curte, cazul se află în atenția completului prezidat de magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Decizia pe care o va pronunța în cauză Curtea de Apel va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Bisericii Armene din România a câștigat, la Constanța, despăgubiri pentru prăvăliile pe care le deținea în Tulcea! (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii