Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:55 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului nu se grăbește în proces „Lucrări de construcție realizate fără autorizație“ la una dintre cele mai cunoscute biserici din Constanța

ro

12 Jun, 2021 00:00 2688 Marime text


•    Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța, din ianuarie 2020, pe când primar al municipiului Constanța era Decebal Făgădău.

•    Acum, procesul continuă și în timpul administrației Vergil Chițac, ce i-a urmat lui Făgădău.  


Tribunalul Constanța a amânat, la cererea Arhiepiscopiei Tomisului, judecata în dosarul privind Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord - Macul Roșu, cunoscută drept biserica de pe trotuar!

Procesul a fost amânat pentru data de 23 septembrie 2021, față de cererea de amânare a Arhiepiscopia Tomisului, după cum este consemnat și în portalul instanțelor de judecată.

Amintim că în prezentul dosar, Arhiepiscopia Tomisului contestat o decizie a Judecătoriei Constanța, instanță ce a dispus (prin Hotarârea 8795/2020, din 16 octombrie 2020) desființarea „lucrărilor de construcție realizate fără autorizație de construire“ la Biserica Izvorul Tămăduirii.

În motivarea deciziei, Judecătoria Constanța arată, printre altele, că „sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru admiterea acțiunii“ promovate de Primarul Municipiului Constanța pentru desființarea lucrărilor.


Instanța mai arată că „Arhiepiscopia Tomisului a fost sancționată contravențional prin procesul verbal de constatare a contravențiilor nr. (...) din data de 14.03.2017 pentru efectuarea unor lucrări de construire la imobilul situat în Constanța, (...), zona Macul Roșu, jud. Constanța, fără a deține autorizație de construire“, conform www.rolii.ro.

„Prin acest proces verbal a fost aplicată sancțiunea principală a amenzii în cuantum de 1.000 lei, fiind dispuse și următoarele măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcție; desființarea lucrărilor de construcție nelegal realizate și aducerea imobilului în starea inițială în termen de 30 de zile. Procesul verbal nu a fost contestat pe calea plângerii contravenționale în termenul legal de 15 zile de la comunicare“, se mai arată în hotărârea instanței.


Totodată, se mai precizează că, pe data de 14 noiembrie 2019, doi polițiști din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat, prin notă de constatare, „faptul că pârâta nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul verbal nr. (...) din data de 14.03.2017, stadiul fizic al lucrărilor fiind cel descris în procesul verbal“.


PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre tezele de doctorat plagiate


Unde a făcut ÎPS Teodosie armata. Cu ce colegi celebri a fost sub arme
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii