Au pierdut la CNSC. Consiliul Județean Constanța, dat în judecată. Obiectul procesului licitația pentru “Laptele şi Cornul” din 2019
Au pierdut la CNSC. Consiliul Județean Constanța, dat în judecată. Obiectul procesului licitația pentru “Laptele
09 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2308
Marime text
- În 2018, Consiliul Județean Constanța a organizat licitație pentru contractul de furnizare și distribuție a fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate din învățământul primar și gimnazial din județ
- Contractul cu o valoare de peste 70 milioane de lei, a fost împărțită pe trei loturi
- În mai 2019, licitația pentru ultimele două loturi a fost contestată la CNSC iar licitațiile au fost anulate
- Firmele care câștigase procedura de achiziție, au deschis acțiune în instanță împotriva Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă în cadrul procedurii de achiziție
Cub SRL și Velrom SRL au înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă, dosarul nr. 6295/118/2020 prin care cheamă în judecată Consiliului Județean Constanța. Obiectul dosarului “acțiune în daune contractuale’’.
În 2018, Consiliul Județean Constanța a organizat licitație pentru contractul de furnizare și distribuție a fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate din învățământul primar și gimnazial din județ.
Contractul cu o valoare de peste 70 milioane de lei, a fost împărțită pe trei loturi, primul-fructe și legume, al doilea-lactate și produse lactate și al treilea-produse panificație.
În mai 2019, licitația pentru ultimele două loturi a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Contestația a fost admisă, pe 19 iunie 2019, iar CNSC a dispus anularea deciziei de declarare admisibilă a ofertei depusă de ceilalți competitori, anularea raportului procedurii precum și a tuturor comunicărilor subsecvente.
Firma care câștigase procedura de achiziție, SC Cub SRL, a deschis acțiunea în instanță, dar au pierdut.
Acum dau în judecată Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă în cadrul procedurii de achiziție Lot 2- Legume și produse lactate.
Reamintim, pentru Lotul 2 au depus oferte următorii operatori economici: Asocierea Cub SRL (lider de asociere)- Deltalact SA, Asocierea Dobre&Fii SRL (lider de asociere) -Simultan SRL (asociat 1)- Dorna Lactate SA (asociat 2) -Agro Pan Star SRL (asociat 3) și Geocor Trade Imp-Exp SRL.
În ceea ce privește Lotul 3 - Produse de panificație au depus oferte următorii operatori economici: Asocierea Cub SRL (lider de asociere)- Vel Pitar - Velrom SRL, Dobre& Fiii SRL și Asocierea Megasimitis SRL, aceasta din urmă fiind declarată inacceptabilă, cele dintâi fiind declarate admisibile. Urmare a aplicării criteriului de atribuire și stabilirea clasamentului ofertanților, Asocierea Asocierea Cub SRL (lider de asociere)- Vel Pitar - Velrom SRL a fost declarată câștigătoare.
Dobroe& Fiii a formulat contestație și împotriva acestei decizii, ambele fiind admise de Consiliul Național al Contestațiilor, fapt pentru care licitația a fost anulată.
Societatea Cub SRL a considerat netemeinică și nelegală hotărârea CNSC și a solicitat modificarea ei în tot, cu consecința menținerii actelor emise de autoritatea contractantă, ca legale și temeinice.
În iulie 2019, contestația societății SC Cub SRL a fost respinsă, decizia fiind definitivă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii