Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:02 13 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoarea crimei sângeroase din Agigea, citată la Curtea de Apel Constanța! Când a fost stabilit termen

ro

10 Apr, 2025 17:00 512 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Unsplash

Dosarul crimei sângeroase din Agigea a ajuns pe masa magistraților Curții de Apel Constanța, miercuri, 09.04.2025! În cauză, o femeie pe nume Amiș Vandana este suspectată că și-ar fi ucis concubinul cu lovituri de cuțit, la finele lunii iulie, anul trecut, pe DN39, în Agigea.
 
În primă instanță, femeia aflată în arest preventiv a primit o condamnare de 11 ani de închisoare.
 
MINUTA
 

Soluția pe scurt: În baza art. 188 C.penal rap. la art. 199 C.penal şi aplicarea art. 396 alin.10 C.p.p. condamna pe inculpata AMIȘ VANDANA, .............., pentru săvârșirea infracțiunii de omor în modalitatea violenței în familie, la pedeapsa de 11 ani inchisoare și 4 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a si b C.pen. Face aplicarea art. 65 alin.1 C.pen. in sensul interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a si b C.pen, ca pedeapsa accesorie. Pedeapsa principala se va executa in regim de detentie conform art. 60 C.pen.
 
In baza art. 72 C.pen. se scade din pedeapsa aplicata inculpatei AMIŞ VANDANA durata masurii retinerii si arestarii preventive incepand cu data de 24.07.2024 la zi.
 
In baza art. 399 C.p.p. in referire la art. 208 C.p.p. mentine masura arestarii preventive fata de inculpata AMIŞ VANDANA . In baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de la inculpatei AMIŞ VANDANA, la intrarea în penitenciar a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în S.N.D.G.J.
 
În baza art. 112 lit.b C.pen. în referire la art. 162 alin.3 C.p.p. dispune confiscarea urmatoarelor bunuri:
-plicul nr. 6, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalat 1 (unu) cuţit cu mâner din plastic, marcat cu jalon nr. 2 identificat într-un cărucior aflat în curtea imobilului;


-plicul nr. 8, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalată 1 (una) şapcă de culoare roşu cu alb cu inscripţia „SUKANO";
-plicul nr. 9, însoţit de fişa de custodie aferentă, ce conţine 1 (una) pereche de pantaloni scurţi din material tip blue jeans de culoare albastră la care este ataşată o curea de culoare închisă;
-plicul nr. 10, însoţit de fişa de custodie aferentă, ce conţine 1 (una) pereche boxeri de culoare gri;
-plicul nr. 11, însoţit de fişa de custodie aferentă, ce conţine 1 (unu) ciocan cu mâner din lemn identificat la intrarea în curte.
 
Dispune atașarea la dosar a urmatarelor bunuri:
 
-plicul nr. 1, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalată o probă biologică ridicată prin transfer pe recoltor umectat cu ser fiziologic, de pe mâna dreaptă a numitei AMIŞ VANDANA ;
-plicul nr. 2, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalată o probă biologică ridicată prin transfer pe recoltor umectat cu ser fiziologic, de pe mâna stângă a numitei AMIŞ VANDANA ;

-plicul nr. 3, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalată o probă biologică ridicată prin transfer pe recoltor umectat cu ser fiziologic, de pe buricele degetelor de la mâna dreaptă a numitului HALIT MUSTAFA;
-plicul nr. 4, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalată o probă biologică ridicată prin transfer pe recoltor umectat cu ser fiziologic, de pe buricele degetelor de la mâna stângă a numitului HALIT MUSTAFA;
-plicul nr. 5, însoţit de fişa de custodie aferentă, în care este ambalată o probă biologică ridicată prin transfer pe recoltor umectat cu ser fiziologic, de pe suprafaţa plăgii deschise de la nivelul sternului numitului HALIT MUSTAFA;
 
Dispune restituirea unui telefon mobil marca REDMI, ambalat in plicul nr. 7, către inculpata AMIŞ VANDANA, la data rămânerii definitive a prezentei.
 
În baza art. 274 alin.1 C.p.p. va obliga inculpata la plata sumei de 3500 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată, astăzi, 28.02.2025, prin punerea la dispoziția părților și procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotărâre  140/2025  28.02.2025

 
Hotărârea Tribunalului Constanța a fost contestată, iar dosarul de omor a fost deja înregistrat pe rolul Secției penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie a instanței superioare, care a stabilit termen de judecată la începutul lunii mai 2025. Oricare va fi decizia instanței, va rămâne definitivă!
 
 
Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța
 
Prin ordonanţa din data de 24 iulie 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Amiș Vandana, acuzată pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului şi care a fost reţinută pe timp de 24 de ore în cursul serii aceleiaşi zile, se arată în comunicatul emis de Parchet.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în dimineața zilei de 24 iulie 2024, în zona lizierei de pe marginea drumului naţional DN39, vizavi de sediul RAJA din comuna Agigea, judeţul Constanța, în cursul unui conflict spontan, inculpata a exercitat violențe asupra victimei Halit Mustafa, concubinul său, constând în lovirea acestuia în regiunea toracică cu un corp tăietor – înțepător şi i-a provocat leziuni incompatibile cu viaţa.
 
În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatei pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa”, au transmis anchetatorii.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Femeia suspectată de uciderea concubinului cu lovituri de cuțit, în Agigea, în fața magistraților Tribunalului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii