Avocat trimis în judecată de DNA Constanța! Când s-ar putea pronunța Înalta Curte
Avocat trimis în judecată de DNA Constanța! Când s-ar putea pronunța Înalta Curte
25 Feb, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
7993
Marime text
- Potrivit DNA, avocatul ar fi promis unui polițist din cadrul Poliției municipiului Călărași suma de 2.000 lei pentru ca acesta să efectueze acte contrare atribuțiilor sale de serviciu, respectiv să asigure o situație favorabilă clientului său cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
- Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
- Prezenta cauză a fost soluționată de Curtea de Apel București în primă instanță în sensul condamnării inculpatului la 2 ani de închisoare cu suspendare.
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a anunțat data la care s-au putea pronunța în dosarul penal în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui avocat din cadrul Baroului Călărași (D.F.O.), pentru dare de mită!
Prezenta cauză a fost soluționată de Curtea de Apel București în primă instanță în sensul condamnării inculpatului la 2 ani de închisoare cu suspendare.
Decizia Curții a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Instanța supremă a stabilit noul termen pentru jumătatea lunii martie 2023.
Oricare va fi decizia Înaltei Curți, aceasta va fi definitivă!
Pe scurt, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul (D.F.O), în calitatea menționată mai sus, ar fi promis unui polițist din cadrul Poliției municipiului Călărași suma de 2.000 lei pentru ca acesta să efectueze acte contrare atribuțiilor sale de serviciu, respectiv să asigure o situație favorabilă clientului său cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
În aceeași zi, în contextul menționat mai sus, avocatul ar fi remis polițistului suma de bani menționată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ!
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
CSM a decis!
Andrei Bodean rămâne șeful DNA Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii