Avocata Achim Marta Dalida, suspectată de instigare la omor, rămâne în arest preventiv!
Avocata Achim Marta Dalida, suspectată de instigare la omor, rămâne în arest preventiv!
13 Nov, 2024 16:38
ZIUA de Constanta
669
Marime text
Avocata Achim Marta Dalida nu a primit o decizie favorabilă din partea Curții Supreme! Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins astăzi, 13.11.2024, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpată împotriva deciziei Curții de Apel Bucureşti de a o menține în arest preventiv.
Reamintim că procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unei inculpate, având calitatea de avocat suspendat, pentru comiterea infracțiunii de instigare la omor calificat.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii octombrie 2024, inculpata ar fi solicitat unei persoane pe care o cunoștea de mai mulți ani să găsească și să efectueze orice demers necesar pentru a ucide alte trei persoane pe care le-ar fi considerat vinovate de moartea fiului ei în Marea Britanie, în anul 2023. Convinsă că fiul său, care se ocupa cu investiții în criptomonede, a fost omorât sau a fost determinat să se sinucidă, cu scopul de a i se sustrage criptomonede, inculpata a pus la dispoziție informații și fotografii ale celor trei persoane vizate.
În schimbul punerii în aplicare a planului său, după cum reiese din probatoriul administrat, inculpata ar fi fost dispusă să plătească suma de 30.000 de euro, reprezentând câte 10.000 de euro pentru fiecare victimă, la care s-ar fi adăugat cheltuielile aferente (transport, cazare etc.), banii urmând să fie obținuți în câteva zile, în urma vânzării unui apartament.
Femeia a fost vizată de o percheziţie domiciliară pe data de 31.10.2024, într-o cauză privind comiterea infracțiunii de instigare la omor calificat.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Avocata suspectată de instigare la omor cere în libertate! ÎCCJ îi va analiza contestația
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii