Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Adrian Gheorghiţă agresat în Poliţia Mamaia. Opt luni de închisoare pentru polițistul Tiberiu Petrovici

ro

08 Dec, 2020 00:00 3173 Marime text
  • Tiberiu Petrovici a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub acuzația de ultraj judiciar.
  • În primă instanță, polițistul a primit opt luni de închisoare

Ieri, Mara Isabella Iacob, judecător al Judecătoriei Constanța, s-a pronunțat în dosarul în care polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței, pe motiv că l-ar fi agresat pe avocatul constănțean Adrian Gheorghiță, ambii aflându-se în timpul serviciului.


Conform actului de acuzare, în urmă cu un an, pe data de 29 august 2019, polițistul, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în sediul Poliției Mamaia, în calitate de membru al Baroului.



Ultraj judiciar și purtare abuzivă

Instanța a stabilit pentru polițistul Tiberiu Petrovici, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, pedeapsa de șase luni de închisoare, și pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă pedeapsa de șase luni închisoare.

În continuare, judecătoarea Mara Isabella Iacob a stabilit pentru inculpat pedeapsa de șase luni de închisoare, la care s-a adaugat o treime din cealaltă pedeapsă stabilită - două luni de închisoare, în final stabilind pentru inculpat pedeapsa de opt luni de închisoare.

Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei, iar termenul de supraveghere a fost stabilit la doi ani.


Muncă neremunerată în folosul comunităţii

Polițistul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei“ Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 30 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.


Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, aceasta putînd fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Citește și

Un polițist din Constanța, sub control judiciar pentru că ar fi bătut un avocat

Avocat din Baroul Constanța dat în judecată de propriul client, pentru restituirea onorariului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii