Bărbat din Năvodari, condamnat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc
Bărbat din Năvodari, condamnat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc
10 Apr, 2024 12:12
ZIUA de Constanta
1170
Marime text
- Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Un bărbat din Năvodari, județul Constanța, a fost trimis în judecată și recent condamnat pentru trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În primă instanță, cel în cauză a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 9 ani de închisoare, însă decizia a fost contestată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, care au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat (C.L.) din Năvodari pentru trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Conform anchetatorilor, în 2022, organele de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, care locuiește în orașul Năvodari, urmează să primească, de la o societate, un colet conținând substanțe cu efect psihoactiv, care urmează a fi vândute către diverși consumatori.
Recent, Tribunalul Constanța a dispus condamnarea inculpatului la nouă ani de închisoare și a dispus confiscarea următoarelor bunuri şi substanţe, în vederea distrugerii: cantitatea de 30,08 grame cristale 4-Chloromethcathinone (4-CMC), rămasă după efectuarea analizelor de laborator, 9,41 grame 4-Chloromethcathinone (4-CMC) și un telefon mobil.
Decizia tribunalului nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
DIICOT Constanța, una dintre cele mai puternice structuri anti-mafia din țară!
Bilanț 2023 - mii de dosare de trafic de droguri, bunuri de peste 180.000 de euro indisponibilizate și două achitări (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii