Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbații suspectați de trafic de droguri pe litoral vor afla dacă rămân în arest preventiv! Au cerut să fie eliberați

ro

12 Aug, 2024 10:37 592 Marime text


Doi bărbați cercetați într-un dosar de trafic de droguri sunt nemulțumiți de arestul preventiv. Frățilă Alexandru și Lazăr Bogdan George au fost deferiți justiției de către DIICOT Constanța la jumătatea lunii iulie 2024.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu numărul unic 4730/118/2024/a2, pe data de 17.07.2024, Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive față de cei doi.
 
MINUTA
 
Solutia pe scurt: În baza art. 348 c.p.p., raportat la art. 207 c.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, luate faţă de inculpaţii Frățilă Alexandru-Valentin şi Lazăr Bogdan-George, măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 15.08.2024. În baza art. 242 alin. 2 c.p.p., respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţi, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară. Măsurile se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.07.2024, ora 11.50.
 
Cei doi au formulat contestații, în aceeași zi, însă pe data de 23.07.2024, Curtea de Apel Constanța le-a respins ca nefondate.


 
Drept urmare, astăzi, 12 august 2024, în dosarul cu indicativul 4730/118/2024/a3, magistrații Tribunalului Constanța vor hotărî dacă vor menține arestul preventiv față de cei doi.
 
În dosarul de fond încă nu a fost fixat termen de judecată.

Pentru ce fapte sunt cercetați cei doi
 
Frățilă Alexandru și Lazăr Bogdan George sunt cercetați într-un dosar de trafic de droguri, făcându-se referire la articolul nr. 2 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri:

Art. 2. -
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
 
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.” – lege5.ro
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Procurorii DIICOT dau lovitura la Tribunalul Constanța! 18 persoane, trimise în judecată, în cauze separate, pentru consum și trafic de droguri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii