Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul acuzat că ar fi băgat o persoană în spital cu fractură de craniu cere măsuri preventive mai blânde! Tribunalul Constanța îl ține în spatele gratiilor

ro

10 Oct, 2024 17:00 190 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Un bărbat acuzat că ar fi aplicat lovituri cu un obiect contondent altei persoane, provocându-i fractură de craniu și hemoragie cerebrală, cere înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă.

Mai precis, potrivit portalului instanțelor de judecată, Cercel George Gabriel a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu, însă Tribunalul Constanța i-a respins cererea luni, 7 octombrie 2024.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În baza art.207 alin.4 C.pr. penală mentine masura arestarii preventive fata de inculpatul CERCEL GEORGE GABRIEL, pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 5.11.2024, inclusiv. Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu o masura preventiva a arestului la domiciliu, formulata de inculpatul CERCEL GEORGE GABRIEL, prin aparator. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat si procuror . Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 7.10.2024.
 
Drept urmare, bărbatul a depus contestație.
 

 
Potrivit procedurilor judiciare, dosarul va ajunge în atenția Curții de Apel Constanța, care este abilitată să se pronunțe în această speță. Oricare va fi decizia instanței superioare, aceasta va fi definitivă!
 
Ce spun procurorii despre presupusele fapte de violență ale lui Cercel George Gabriel

În actul de sesizare s-a reținut, în fapt, că în seara zilei de 14.05.2024, a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, constând în lovirea acesteia cu un corp contondent cu muchi, prin care i-a provocat leziuni traumatice constând, printre altele, în fractură de craniu şi hemoragie meningo-cerebrală, care au necesitat pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
UPDATE Termen azi, la Curtea de Apel Constanța Studentul acuzat a contestat decizia Tribunalului Constanța. Încă vrea în libertate

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii