Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc cu patru etaje pe strada Griviței, din centrul Constanței, investiția unui om de afaceri din Tulcea! Judecătorii resping suspendarea autorizației (MINUTA)

ro

26 Jul, 2024 17:00 381 Marime text
  • Judecătorii au respins ca inadmisibilă cererea de suspendare a certificatului de urbanism și ca nefondată cererea de suspendare a autorizației de construire.
Blocul cu patru etaje de pe strada Griviței, din Constanța, investiție a Biodam SRL, a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța, judecătorii respingând o cerere de suspendare a autorizației de construire și a certificatului de urbanism!
 
Hotărârea a fost luată de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței și poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel, în termen de cinci zile de la comunicarea deciziei motivate.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 3525/118/2024, cauză în care reclamantul Mihai Taraciuc a solicitat instanței suspendarea Autorizației de construire Nr. 950 din 10 noiembrie 2023 și a Certificatului de urbanism Nr. 1783 din 2 august 2022.
 
Beneficiarul celor două acte de urbanism pentru investiția imobiliară ce vizează strada Griviței nr. 40 este Biodam SRL, companie deținută de omul de afaceri tulcean Gigi Uda.
 
Conform AC 950/2023, investiția vizează „Construire imobil 2S+P+4E locuințe colective cu spații comerciale la parter (cu respectare H maxim), împrejmuire teren și organizarea execuției lucrărilor“, autorizația fiind valabilă timp de 24 de luni.
 
Pentru aceeași adresă, Primăria Constanța a eliberat în 2022 CU 1783, pentru același obiectiv, cu o valabilitate de 12 luni.
 
Dosarul 3525/118/2024 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța la data de 22 mai 2024, părți fiind Mihai Taraciuc, în calitate de reclamant și pârâții Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Biodam SRL.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de suspendare a executării autorizației de construire și, respectiv, a certificatului de urbanism menționate anterior.
 
După deliberări, judecătorii Tribunalului Constanța au decis respingerea ca inadmisibilă cererea de suspendare a certificatului de urbanism și, respectiv, ca nefondată cererea vizând suspendarea autorizației de construire.
 
Iată minuta Hotărârii 1022/2024 a Tribunalului Constanța:
 
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Taraciuc Mihai în contradictoriu cu Primăria Municipiului Constanţa ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără capacitate procesuală.
Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Taraciuc Mihai în contradictoriu cu Municipiul Constanţa ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.
Admite excepţia inadmisibilităţii, invocată de pârâtul Primarul Municipiului Constanţa şi respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendarea certificatului de urbanism nr. 1783/02.08.2022, formulată de reclamantul Taraciuc Mihai în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa şi Biodam SRL.
Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendarea autorizaţiei de construire nr. 950/10.11.2023, formulată de reclamantul Taraciuc Mihai în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa şi Biodam SRL.
Obligă pe reclamantul Taraciuc Mihai la plata sumei de 2.000 de lei către pârâta Biodam SRL cu titlu de cheltuieli de judecată.
Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal“
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Potrivit datelor noastre, la Tribunalul Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Costin Smarandi, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal, vicepreședintele instanței.
 
Acum, părțile au la dispoziție cinci zile de la comunicarea hotărârii motivate pentru a declara recurs.
 
Despre Biodam SRL
 
Biodam SRL a obținut de la municipalitate, în cursul lunii martie 2024, și două certificate de urbanism pentru ridicarea unor imobile pe strada Olteniei, din municipiu.
 
Detalii despre aceste investiții pot fi accesate în articolul
Au fost emise două acte de urbansm
Două blocuri, ridicate de Biodam SRL pe strada Olteniei din municipiul Constanţa

 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 26 iulie 2024, Biodam SRL a fost înființată în 2006, are sediul social în comuna Baia, județul Tulcea și se ocupă în principal de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.
 
Firma are mai multe puncte de lucru, în județele Tulcea și Constanța, inclusiv pe străzile Griviței (la adresa pentru care au fost emise actele de urbanism pentru imobilul cu patru etaje), Olteniei și Atelierelor, în centrul municipiului.
 
Asociat unic și administrator este Gigi Uda.
 
În 2023, Biodam SRL a declarat opt angajați, profit peste 460.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 67,94 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Piscina exterioară de pe plaja Caelia, „undă verde“ de la Tribunalul Constanța! (MINUTA)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii