Bloc în construcție, autorizație anulată De ce a respins Curtea de Apel cererea de revizuire formulată de Black Sea Estate (DOCUMENT)
Bloc în construcție, autorizație anulată: De ce a respins Curtea de Apel cererea de revizuire formulată de
11 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
5544
Marime text
- Compania solicita revizuirea hotărârii definitive a instanței prin care fusese anulată autorizația de construire, dar și hotărârile Consiliului Local Constanța prin care fuseseră aprobate planurile urbanistice de detaliu și zonal pentru imobilul din bulevardul Mamaia.
- În motivarea Hotărârii nr. 1387/2021, Curtea de Apel Constanța a arătat că instanța „constată că cererea de revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 21 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ nu poate fi primită“.
- În Secțiunea Document puteți consulta Hotărârea nr. 1387/2021 a Curții de Apel Constanța.
Magistrații Curții de Apel Constanța au motivat decizia prin care au respins cererea dezvoltatorului imobiliar Black Sea Estate de revizuire a hotărârii prin care a fost anulată autorizația de construire a unui bloc pe care îl ridicau pe bulevardul Mamaia.
Este vorba despre dosarul 258/36/2021, cauză în care magistrații Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, în Completul C3 Recurs, format din magistrații Elisabeta Crihană, Andreea Bianca Andruș și Oana Damian, au decis respingerea acțiunii companiei Black Sea Estate SRL.
Compania solicita revizuirea hotărârii definitive a instanței prin care fusese anulată autorizația de construire, dar și hotărârile Consiliului Local Constanța prin care fuseseră aprobate planurile urbanistice de detaliu și zonal pentru imobilul din bulevardul Mamaia.
În motivarea Hotărârii nr. 1387/2021, Curtea de Apel Constanța a arătat că instanța „constată că cererea de revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 21 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ nu poate fi primită, întrucât nu există norme de drept substanțial european a căror aplicare să se fi impus în cauză cu prioritate și înlăturate de instanța care a pronunțat hotărârea a cărei revizuire se cere, astfel că cererea de revizuire va fi respinsă ca inadmisibilă“.
Amintim, firma ridica un imobil pe bulevardul Mamaia din oraș, când instanța a anulat autorizația de construire.
Bloc de șase etaje
Mai exact, prin Hotărârea nr. 553/2021 pronunțată de Curtea de Apel Constanța în completul format din magistrații Alexandru Ionuț Burtescu, Francisc Nemeth și Claudiu Răpeanu, instanța a admis recursul declarat de Asociația Constanța Altfel în dosarul 6066/118/2018.
Instanța de recurs a dispus anularea Autorizației de construire nr. 146/2019, HCLM Constanța nr. 120/2018 privind aprobarea PUD, dar și a HCLM Constanța nr. 279/2016 privind aprobarea PUZ pentru zona delimitată de b-dul Mamaia, str. Oneşti, str. Unirii şi str. Grozeşti.
Este vorba despre Autorizația de construire emisă în beneficiul dezvoltatorului Black Sea Estate SRL, fiind vorba despre lucrări pentru „construire imobil P+5E-6Er Birouri și Parcare“.
Compania este condusă de Vural Haci și Vural Ugur.
Decizia de acum a Curții de Apel Constanța prin care s-a respins cererea de revizuire este definitivă.
În Secțiunea Document puteți consulta Hotărârea nr. 1387/2021 a Curții de Apel Constanța.
Despre Black Sea Estate SRL
Potrivit termene.ro, Black Sea Estate SRL a fost înființată în 2016, are sediul social în Constanța, pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
Anterior, firma avea sediul social în Medgidia, pe strada Constanței, sediul fiind mutat în Constanța în 2021.
Asociați figurează Vural Haci (95%) (începând cu 2016) și Vural Ugur (5%) (începând cu 2018), ambii fiind și administratori.
Numele lui Vural Haci se leagă și de Country Estate SRL și Graff Pink Estate SRL, iar cel al lui Ugur Haci, de Designed By Zen SRL.
În 2022, Black Sea Estate SRL a declarat trei angajați, pierderi peste 570.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,09 milioane de lei.
În 2021, Black Sea Estate SRL a declarat 22 de angajați, profit peste 5,35 de milioane de lei și ciffra de afaceri a depășit 6,38 de milioane de lei.
Sursa motivare: www.rolii.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
„Date care nu corespund realității“
Autorizația de construire a Black Sea Estate, pentru un imobil pe bulevardul Mamaia, Constanța, anulată definitiv. Avem motivarea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii