Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al APIA, arestat preventiv la Constanța, află mâine dacă va fi pus în libertate

ro

28 Dec, 2021 16:54 1658 Marime text



Curtea de Apel Constanța a judecat azi cererea lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), de punere în libertate.

Pronunțarea va avea loc mâine, 29 decembrie 2021.

Oricare va fi decizia, aceasta va fi definitivă.

Cererea lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al APIA, este analizată de Cătălin Jigău și de Marius Damian Mitea, judecători în Curtea de Apel Constanța.

Bogdan Dumitru Dumitrașcu este suspectat de luare de mită.

Potrivit pna.ro în ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

„La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare. În contextul menționat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală“.


 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii