Căpitan comandor din U.M. 01912 Borcea, condamnat
Căpitan comandor din U.M. 01912 Borcea, condamnat
24 Jun, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3384
Marime text
- Cel în cauză a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul uneia dintre următoarele instituţii, la alegerea consilierului de probaţiune: Centrul de Plasament nr.3 (DGASPC Ialomiţa), jud. Ialomiţa sau unitățile de învățământ din munic. Slobozia, jud. Ialomiţa.
Căpitan comandor Raul Mihai Toanchină din cadrul U.M. 01912 Borcea, cercetat în dosarul nr.1180/P/2020, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe, a primit un an și două luni de închisoare.
Tribunalul Militar Bucureşti a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la 18 mai 2021 de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti cu inculpatul cpt. c-dor. Toanchină.
Pe cale de consecință, judecătorii militari au stabilit inculpatului pedeapsa de un și două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.
Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ialomiţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
„Pe durata termenului de supraveghere inculpatul execută următoarele obligaţii: - să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul uneia dintre următoarele instituţii, la alegerea consilierului de probaţiune: Centrul de Plasament nr.3 (DGASPC Ialomiţa), jud. Ialomiţa sau unitățile de învățământ din munic. Slobozia, jud. Ialomiţa. - să nu conducă pe o perioadă de un an niciun vehicul pentru care, conform legii, este necesară deținerea permisului de conducere; - să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei“, potrivit minutei judecătorești.
Atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare, asupra respectării disp. art.85 alin.5 C.pen. privind termenul în care trebuie îndeplinite integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre şi asupra disp. art.88 C.pen. care prevăd revocarea amânării aplicării pedepsei în cazul în care, pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere ori nu execută obligaţiile impuse sau dacă nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre ori dacă săvârşeşte, cu intenţie sau cu intenţie depăşită, noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere.
Decizia nu este definitivă.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa
Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii