Câți bani a confiscat tribunalul Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA îl acuză de luare de mită! (DOCUMENT)
Câți bani a confiscat tribunalul: Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA- Potrivit DNA, Meran Dorin „ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor“.
- Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Tribunalul Tulcea l-a condamnat miercuri, 15 mai 2024, pe Meran Dorin, fostul comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, în formă continuată!
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Tribunalul Tulcea i-a interzis fostului șef al Gărzii Naționale de Mediu Tulcea, ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b şi g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţii de conducere în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi orice alte funcţii cu atribuții de control, constatare ori sancţionare a contravenţiilor), din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.
Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei principale de 2 (doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, care începe să curgă de la data la care prezenta hotărâre a rămas definitivă.
Pe durata termenului de supraveghere, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu Tulcea trebuie, conform deciziei Tribunalului Tulcea, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Galaţi la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de supraveghere desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
Pe parcursul termenului de supraveghere Meran Dorin va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe durata a 90 de zile, la una dintre următoarele două instituţii: Primăria Municipiului Galaţi sau Spitalul Judeţean Galaţi.
Tribunalul Tulcea a confiscat de la Meran Dorin suma de 398,71 lei.
Minuta completă poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
„În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor.
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)
Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp