Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz de înșelăciune în spațiul crypto Poliția Mureș descoperă și ridică probe relevante în urma perchezițiilor (FOTO+VIDEO)

ro

23 Oct, 2023 17:56 977 Marime text

Percheziții într-un caz de înșelăciune prin metoda investițiilor!

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în comuna Daneș, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în domeniul criminalității informatice, informează Poliția Română. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2021 - iunie 2022, mai multe persoane ar fi fost induse în eroare și determinate să investească sume cuprinse între 250 și 2.000 de dolari, într-un proiect NFT, dezvoltat în spațiul crypto, un bărbat însușindu-și sumele investite de victime.



În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 3.000 de euro, 2.900 de lei, mai multe telefoane mobile, 2 unități P.C., un stick și un dispozitiv de stocare a criptomonedelor.

De asemenea, în cadrul activităților, 2 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, pentru audieri.

Până în prezent, prejudiciul este estimat la aproximativ 5.500 de euro, cercetările fiind continuate, în vederea documentării întregii activități infracționale și identificării unor alte posibile persoane vătămate în aceeași cauză.

Perchezițiile au beneficiat de suportul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș și de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și Biroului de Investigații Criminale - Poliția Municipiului Sighișoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a mai punctat sursa citată. 




Citește și:

ANSVSA aplică amenzi de zeci de mii de lei pentru utilizarea ileagală de substanțe în produse alimentare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii