Caz de ultraj judiciar Bărbatul acuzat că ar fi amenințat patru judecători ai Curții de Apel așteaptă decizia Judecătoriei Constanța
Caz de ultraj judiciar: Bărbatul acuzat că ar fi amenințat patru judecători ai Curții de Apel așteaptă decizia
18 Nov, 2024 11:40
ZIUA de Constanta
205
Marime text
Bărbatul suspectat că ar fi amenințat cu acte de violență patru judecători ai Curții de Apel Constanța așteaptă, astăzi, 18.11.2024, soluția Judecătoriei Constanța, după ce magistrații au amânat pronunțarea, la termenul trecut, pentru deliberări.
Oricare va fi decizia instanței, va putea fi contestată.
Magistrații judecătoriei au amânat pronunțarea din data de 11 noiembrie 2024, în cazul bărbatului cercetat, în prezent, în arest la domiciliu.
În dosarul deschis pe fond, cu numărul unic 4533/212/2024, părțile vătămate sunt judecătorii „Stănescu-Sas Mihail“, „Popescu Crina Mihaela“, „Tudor Veronica“ și „Bodean Claudia“, de la Curtea de Apel Constanța, iar ca inculpat apare „Drăgulin Doru Ionuț”.
Conform rechizitoriului, „la datele de 02.09.2023, 30.09.2023, 03.10.2023, 09.10.2023, 13.10.2023 şi 16.10.2023, prin intermediul unor mesaje trimise prin poşta electronică de la adresa către adresa Curţii de Apel Constanţa – Secţia I Civilă, respectiv ca-constanta-archiv1@just.ro, inculpatul D. D. I. a ameninţat judecătorii V.T., C.B. şi C.M.P., membri ai completului RC 1“.
Mai mult, spun procurorii, „printr-un mesaj expediat în aceeaşi manieră la data de 03.09.2023, a ameninţat judecătorii V.T., C.M.P. şi M.S.S., membri ai completului V3, abele completuri având spre soluţionare dosarul civil cu nr. 5032/256/2021, în care inculpatul are calitatea de recurent, afirmând că îi va vâna şi îi va judeca el pe judecători şi pe familiile lor, învederându-le că o armă de foc se poate procura cu uşurinţă, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi aspre precum cele ale lui Vlad Ţepeş, că îi va face să simtă cel mai cumplit coşmar al lor, că va face o răscoală, precum cea din anul 1907, şi că îşi face autodenunţul, în scopul de a-i intimida pe magistraţi şi de a-i constrânge să nu amâne cauza sa şi să pronunţe cu celeritate hotărâri favorabile lui şi de a obţine astfel în final suma de 100000 de lei, cu titlul de daune morale, de la patru intimaţi“.
Tot potrivit actului de sesizare a instanței, „cu ocazia audierii în calitate de suspect, la data de 28.12.2023, în prezenţa apărătorului din oficiu, avocat (...), inculpatul D.D.I. a recunoscut că utilizează adresa de poştă electronică şi că a expediat mesajele e-mail reţinute în acuzaţia penală, în timp ce se afla la muncă în Olanda“.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Procese Drăgulin Doru Ionuț Bărbatul suspectat că ar fi amenințat patru judecători de la Curtea de Apel, nemulțumit de măsurile preventive!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii