Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant în județul Tulcea O tânără, acuzată că ar fi născut în toaleta din curte și ar fi expulzat fătul în fosa septică. Termen la tribunal, în decembrie

ro

21 Oct, 2024 17:00 257 Marime text


Tribunalul Tulcea Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Un caz cutremurător s-a petrecut într-un sat din județul Tulcea, unde un copil a fost născut într-o toaletă din curte și expulzat în fosa septică. Anchetatorii spun că nou-născutul a murit, ca urmare a asfixiei mecanice. Mama fătului, în vârstă de 20 de ani, a ajuns în atenția Tribunalului Tulcea, iar în acest moment este judecată în arest la domiciliu, măsura fiind menținută de magistrați, la termenul de vineri, 18.10.2024.
 
Totodată, potrivit portalului instanțelor de judecată, vineri, 18.10.2024, în dosarul cu indicativul 27/88/2024, magistrații au amânat cauza, pe fond. Următorul termen a fost fixat pe data de 12.12.2024.
 

 
Ce spun procurorii despre acest caz
 
Prin actul de acuzare s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 8.07.2023, ştiind că este însărcinată, ştiind că i s-a declanşat travaliul şi urmează naşterea, inculpata a mers în toaleta din curtea locuinţei sale din sat (...), locaţie unde şi-a provocat contracţii abdominale în mod voluntar, realizând astfel în mod conştient expulzarea fătului în fosa septică, decesul acestuia survenind la scurt timp ca urmare a asfixiei mecanice.
 
Inițial, prin ordonanţă a fost începută urmărirea penală cu privire la infracţiunea de ucidere sau vătămare a nou-născutului de către mamă, prev. de art.200 alin.1 C.pen.
 
Ulterior, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei deduse cercetărilor din infracţiunea de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, prev. de art.201 alin.1 C.pen. în infracţiunea de omor, prev. de art.188 C.pen.
 
Totodată, au fost aplicate şi dispoziţiile art.77 lit.e C.pen. privind incidenţa circumstanţei agravante a săvârşirii infracţiunii profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei, stării de sănătate, infirmităţii sau altor cauze.
 
În final, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracţiunea de omor, prev. de art.188 C.pen. cu aplicarea art.77 lit.e C.pen. în infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art.199 alin.1 C.pen. în ref. la art.188 C.pen. cu aplicarea art.77 lit.e C.pen.
 
Sursa text: Rejust.ro
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prez umția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Recuperarea mașinii de către soțul uneia dintre victimele „Șacalului” – „O joacă de-a șoarecele și pisica” (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii