Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant în Valu lui Traian! Inculpatul, gasit în genunchi lângă victimă, ținându-o în brațe - „L-am tăiat, s-a tăiat, tată, tată...!“

ro

13 May, 2024 17:00 2822 Marime text
 
  • La dosarul cauzei se arată că „inculpatul a explicat comiterea faptei prin aceea că: „noi eram pe scaun în faţa lui, am luat cuțitul, dupa care l-am înțepat, m-am dus la vecinul meu, erau niște muncitori în curte.. le-am zis că tata e mort.. nu m-au bagat în seamă..am scos bluza de pe el, am spălat cuțitul afară și l-am aruncat la gunoi..” 
  • Recent, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului, fără antecedente penale, pentru infractiunea de  omor - violenţă în familie, la pedeapsa de 8 ani și 4 luni de închisoare.
                              
 
Caz șocant în localitatea Valu lui Traian, din județul Constanța! Un bărbat din localitate (încadrat la grad de handicap grav) a fost condamnat de Tribunalul Constanța la opt ani de închisoare cu executare pentru că și-ar fi ucis tatăl, căruia i-ar fi aplicat o lovitură cu un cuțit, la nivelul gâtului, creându-i o plagă înjunghiată cu o lungime de aproximativ 3 cm, ce a condus la deces ca urmare a hemoragiei.
 
Tribunalul Constanța a decis menținerea măsurii arestarii preventive faţă de inculpat, având în vedere că, potrivit judecătorilor, „temeiurile care au stat la baza luării măsurii arestării preventive subszistă în continuare, faţă de modalitatea concretă de comitere a faptei, fiind vizate relaţiile de familie, dar și pierderea unei vieți omenești, urmare a acțiunilor ilicite ale inculpatului, a sentimentului de teamă și nesiguranță ce se naște în rândul comunității, atunci când se află că, persoane asemenea inculpatului, ce comit fapte foarte grave, ar putea fi cercetate și judecate în stare de liberatate sau sub imperiul unei măsuri preventive mai blânde“.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de omor - violenţă în familie
 
S-a retinut, pe scurt, că la data de 22 decembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan ce a avut loc la domiciliul comun din localitatea Valu lui Traian, din județul Constanța, i-ar fi aplicat tatălui său o lovitură cu un corp tăietor înțepător, cu un cuțit, la nivelul regiunii cervicale, treimea superioară, creându-i o plagă înjunghiată cu o lungime de aproximativ 3 cm, ce a condus la deces ca urmare a hemoragiei.
 
În faţa instantei, inculpatul a arătat că dorește să se aplice procedura simplificată, în sensul că, recunoaște fapta, așa cum a fost reținută prin actul de sesizare, nu contestă probele ce au fost administrate în cauză și nu dorește administrarea altor probe.
 
Procurorii spun că după ce a comis fapta, inculpatul a alertat vecinii, care l-au gasit în genunchi lângă victimă, ținându-o in brațe și spunând: „L-am tăiat, s-a tăiat, tată, tată...“.
 
În faza de urmarire penală, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei și a precizat că locuieste în localitatea Valu lui Traian, împreună cu părinții, și că în ziua faptei a rămas acasă și a consumat alcool.
 
Din cauza acestui fapt, cei doi au început să se certe, iar tatăl său l-a amenințat că îl omoară, atât pe el cât și pe mama sa și i-a aruncat telefonul ce s-a spart.
 
Atunci, inculpatul s-a enervat, fără să-si dea seama ceea ce face, a luat un cuțit de pe masă și l-a lovit pe tatăl său.
 
Realizând starea gravă în care se afla, incupatul a ieșit din casă și a cerut ajutorul unor muncitori ce lucrau în apropierea locuinței lor la o casă, precum și unei vecine ce stă în fața casei lor.
 
La dosarul cauzei se arată că „inculpatul a explicat comiterea faptei prin aceea că: „noi eram pe scaun în faţa lui, am luat cuțitul, dupa care l-am înțepat, m-am dus la vecinul meu, erau niște muncitori în curte.. le-am zis că tata e mort.. nu m-au bagat în seamă..am scos bluza de pe el, am spălat cuțitul afară și l-am aruncat la gunoi..”
 
Recent, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului, fără antecedente penale, pentru infractiunea de  omor - violenţă în familie, la pedeapsa de 8 ani și 4 luni de închisoare.
 
Instanța a decis menținerea măsurii arestarii preventive faţă de inculpat, pe o durată de 60 de zile, având în vedere că, temeiurile care au stat la baza luării măsurii arestării preventive subszistă în continuare, faţă de modalitatea concretă de comitere a faptei, fiind vizate relaţiile de familie, dar și pierderea unei vieți omenești, urmare a acțiunilor ilicite ale inculpatului, a sentimentului de teamă și nesiguranță ce se naște în rândul comunității, atunci când se află că, persoane asemenea inculpatului, ce comit fapte foarte grave, ar putea fi cercetate și judecate în stare de liberatate sau sub imperiul unei măsuri preventive mai blânde.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
         
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Scene demne de „Final destination“, la Cogealac! Judecătorii din Constanța au dictat 70 de ani de închisoare. Pedepse definitive (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii