Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul avocatului constănțean Tiberiu Bogdan Ionescu a ajuns la Curtea Supremă

ro

07 Jan, 2021 00:00 2735 Marime text
  • Potrivit DNA, Tiberiu Bogdan Ionescu ar fi pretins de la o persoană cercetată pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi proxenetism (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care ar fi primit efectiv suma de 3.800 lei.
  • Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi, mai arată cei de la DNA, de inculpat în schimbul influenţei pe care ar fi afirmat că o are asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, pe care îi poate determina să îi furnizeze informaţii legate de comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit primul termen în apelul dosarului în care Tiberiu Bogdan Ionescu, avocat din cadrul Baroului Constanţa, a fost condamnat în primă instanță, de Curtea de Apel Constanţa, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă.

Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2021.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarele:

„În perioada mai - iunie 2016, inculpatul Ionescu Tiberiu Bogdan a pretins de la o persoană cercetată pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi proxenetism (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care a primit efectiv suma de 3.800 lei. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, pe care îi poate determina să îi furnizeze informaţii legate de comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare.

Informaţiile respective urmau să stea la baza unui denunţ pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet şi astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislaţia specială. În aceeaşi perioadă, inculpatul chiar i-a furnizat persoanei respective „informaţiile” promise care însă nu au avut finalitatea aşteptată de martor, nefiind reale“.

De precizat că pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului avocatul a fost achitat.



Citește și

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței
Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis


Cine-l judecă pe Decebal Făgădău!

Cazuri declinate
Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii