Cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă, amânat pentru iunie
Cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă, amânat pentru iunie- Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă în cadrul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Cazul fostului senator Gigi Christian Chiru, acuzat de ucidere din culpă, a fost amânat de judecătorii Curții de Apel Constanța pentru data de 15 iunie 2023.
Conform portalului instanțelor de judecată, noul termen a fost fixat având în vedere solicitarea apărătorului de a pregăti apărarea.
Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.
Prezentul dosarul a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Constanța prin încetarea procesului penal.
Vizat de decizia judecătoriei este și Cristian Valentin Smădu, acuzat tot de ucidere din culpă în prezenta cauză.
De menționat că prin decizia de încetare a procesului penal, Judecătoria Constanța a admis în parte acţiunea civilă exercitată de părţile civile.
Fostul senator Gigi Christian Chiru și Cristian Valentin Smădu au fost obligați, în solidar, la plata către părţile civile a sumei de 12.323,33 lei cu titlu de daune materiale 235.000 lei cu titlu de daune morale.
Decizia judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, „în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, inculpatul Chiru Gigi - Christian a demarat lucrările de consolidare şi modernizare a unui imobil în care funcţiona o discotecă din localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, pentru execuţie contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin“.
„Execuţia a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate. Printre lucrări s-au numărat confecţionarea şi montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parţial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbuşit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa“, conform rechizitoriului.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă în cadrul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro - Hotarâre nr. 1321/2022 din 19.10.2022 pronunțată de Judecătoria Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp