Ce răspuns a primit afaceristul Georgică Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor, de la Înalta Curte
Ce răspuns a primit afaceristul Georgică Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor, de la Înalta Curte
16 Mar, 2022 16:11
ZIUA de Constanta
2061
Marime text
Răspuns negativ de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru afaceristul constănțean Georgică Giurgiucanu, condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, în cazul în care acesta ar fi solicitat anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători.
Este vorba despre dosarul 106/36/2019, soluționat de Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme.
Curtea Supremă a decis să respingă ca nefondat recursul declarat de afacerist împotriva sentinței inițiale a Curții de Apel Constanța, prin care era respinsă acțiunea sa.
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.
Potrivit surselor ZIUA de Constanța, cazul a fost analizat de Completul nr. 5 NCPC al secției, format din magistrații Gheza Attila Farmathy, Carmen Mihaela Voinescu și Lucian Cătălin Mihai Zamfir.
Amintim, Georgică Giurgiucanu a fost judecat şi condamnat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa de un complet de trei judecători.
Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei, cel din urmă fiind şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au decis condamnarea definitivă a omului de afaceri Georgică Giurgiucanu la cinci ani şi şase luni de închisoare. În continuare, Înalta Curte a decis să trimită cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969), cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina lui Giurgiucanu.
În prezent, Giurgiucanu se află în executarea sentinței pronunțate de Curtea Supremă în Dosarul Retrocedărilor.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii