Ce răspuns așteaptă ÎPS Teodosie de la judecători azi, de Sfântul Nicolae! Bilanțul proceselor arhiepiscopului cu polițiștii din Constanța
Ce răspuns așteaptă ÎPS Teodosie de la judecători azi, de Sfântul Nicolae! Bilanțul proceselor arhiepiscopului
06 Dec, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1515
Marime text
- Până în prezent, ÎPS Teodosie a câștigat două dintre cele cinci procese, pe unul l-a pierdut, iar în alte două așteaptă verdictul instanței.
În total, cinci dosare au fost deschise la instanța civilă, în fiecare dintre acestea arhiepiscopul, pe numele laic Teodosie Petrescu, contestând amenzile primite de la polițiști pe motiv că nu ar fi respectat măsura carantinării în timpul pandemiei Covid-19, la întoarcerea din străinătate.
Până în prezent, ÎPS Teodosie a câștigat două dintre cele cinci procese, pe unul l-a pierdut, iar în alte două așteaptă verdictul instanței.
Niciuna dintre hotărâri nu este însă definitivă, iar primul dintre dosarele câștigate de către Arhiepiscopul Tomisului a ajuns deja pe rolul Tribunalului Constanța, unde se așteaptă stabilirea datei primei înfățișări în apel.
Ce au spus judecătorii
De altfel, în motivările hotărârilor prin care ÎPS Teodosie a câștigat două dintre procese, judecătorii au arătat, printre altele, că „petentul nu se putea conforma unei măsuri pe care nu o cunoștea“, astfel că „în mod nejustificat a fost sancționat contravențional“.
Mai precis, judecătorii au spus că „în condițiile în care, potrivit dovezii prezentate de către petent, decizia de confirmare a carantinării emisă de către Direcţia de Sănătate Publică București la data de 20.01.2022 i-a fost comunicată prin poșta electronică la data de 24.01.2022, ora 12:52, rezultă că la data de 24.01.2022, ora 08.30, petentul nu se putea conforma unei măsuri pe care nu o cunoștea, astfel că în mod nejustificat a fost sancționat contravenţional“.
Pe de altă parte, în motivarea hotărârii pronunțate în procesul pierdut de ÎPS Teodosie, judecătorii au arătat că „petentul (nr., ÎPS Teodosie) nu se poate apăra invocând necunoașterea legii, iar, dacă s-ar admite ca fiind corect raționamentul expus de acesta potrivit căruia obligația de a se izola la domiciliu exista numai de la momentul comunicării deciziei de confirmare a carantinării, această măsură nu și-ar mai putea atinge scopul de prevenţie câtă vreme exista posibilitatea ca virusul să se afle în perioada de incubație, perioada dintre expunerea la virus și debutul simptomelor fiind estimată pentru o durată între 1 și 14 zile, conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar răspândirea acestuia să aibă loc în mod facil în perioada de timp între momentul intrării în țară și momentul comunicării deciziei de carantinare“.
Astăzi, 6 decembrie 2022, judecătorii Secției Civile sunt așteptați să se pronunțe în dosarul 5070/212/2022, cauză în care verdictul a fost amânat încă din data de 26 octombrie 2022.
Tot astăzi, 6 decembrie 2022, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, aceasta fiind una dintre sărbătorile mari ale creștinătății.
Orice decizie vor lua azi judecătorii, ea va putea fi atacată în apel, la Tribunalul Constanța.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Judecătoria Constanța, răspuns-surpriză în procesul deschis de ÎPS Teodosie Secției 3 Poliție
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii