Ce s-a întâmplat în procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța revendică terenul din Bulevardul 1 Mai
Ce s-a întâmplat în procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța revendică terenul din Bulevardul
03 Jun, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1540
Marime text
- Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.
- Reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
- Magistrații instanței de apel au decis acordarea unui nou termen de judecată în toamnă, pe data de 29 septembrie 2021, pentru a se administra probele propuse în cauză.
Procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate se judecă pentru terenul de lângă unitatea medicală continuă, la Curtea de Apel Constanța.
Magistrații instanței de apel au decis acordarea unui nou termen de judecată în toamnă, pe data de 29 septembrie 2021, pentru a se administra probele propuse în cauză.
Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.
Reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
Ce s-a decis în primă instanță
În primă instanță, Tribunalul Constanța a hotărât că cererea reprezentanților unității medicale este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
În replică, avocații spitalului au declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar cazul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.
Amintim, în primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.
„În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.
„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.
Rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Dosarul Retrocedărilor a mai „adus“ Primăriei Constanța un proces! Oficial din instanță
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii