Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:27 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să facă Alexandru Mezei în perioada de supraveghere

ro

10 Dec, 2021 00:00 2871 Marime text

 
 
  • Sentința a fost dictată după ce Tribunalul Constanța a decis să admită acordul de recunoaștere făcut cu procurorii Serviciului Teritorial Anticorupție al DNA.
  • Decizia a fost pronunțată de completul F8 al Secției penale a instanței, prezidat de magistratul Antoaneta Ardeleanu.
 
Alexandru Mezei, șeful Căpităniei Zonale Constanța, a primit ieri o pedeapsă de un an, pedeapsa fiindu-i amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.
 
Sentința a fost dictată după ce Tribunalul Constanța a decis să admită acordul de recunoaștere făcut cu procurorii Serviciului Teritorial Anticorupție al DNA.
 
Decizia a fost pronunțată de completul F8 al Secției penale a instanței, prezidat de magistratul Antoaneta Ardeleanu.
 
Potrivit minutei hotărârii pronunțate de Tribunal, instanța a admis „sesizarea privind acordul de recunoaștere a vinovăției stabilit între D.N.A– Serviciul Teritorial Constanta și inculpatul Mezei Alexandru, în urmatoarele conditii : În baza art. 12 lit.b) din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 480 alin.(4) C.proc.pen. pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, stabileste pentru inculpatul Mezei Alexandru - pedeapsa de 1 (un) an închisoare“.
 
Prin aceeași hotărâre, instanța a amânat aplicarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de doi ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să respecte o serie de măsuri.
 

Astfel, trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, precum și întoarcerea.
 
De asemenea, acesta trebuie comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Totodată, Alexandru Mezei a fost obligat la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Alexandru Mezei, fostul director al Autorității Navale Române, acord de recunoaștere a vinovăției, la DNA
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii