Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mediatizată crimă din Constanța Se cere deshumarea Larei Șaban, ucisă cu sânge rece pentru o sumă mare de bani!

ro

23 Oct, 2024 17:00 1377 Marime text
Saban-Lara-Saban
  • Pe rolul Tribunalul Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul obiectul - refuz soluţionare cerere, obligaţia de a face.
  • Nitu Memet Mediha este reclamant, iar Muftiatul Cultului Musulman din România și Consiliul Local Municipal Constanța - pârâți.
  • Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că ar fi vorba despre cazul Lara Șaban.
În primăvara anului 2012, o crimă a cutremurat Constanța. Tânăra Lara Şaban a fost ucisă cu sânge rece de fratele său Ghiunal Gilberto Şaban şi de un fost jandarm George Davidescu. Motivul crimei au fost banii, aproximativ 80.000 de euro.
Acum, cazul a revenit în atenția magistraților, după ce pe data de 22.10.2024, pe rolul Tribunalul Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul cu indicativul 7919/118/2024 și obiectul - refuz soluţionare cerere, obligaţia de a face.
 
Părțile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt: Nitu Memet Mediha – reclamant, iar Muftiatul Cultului Musulman din România și Consiliul Local Municipal Constanța - pârâți. Deocamdată nu a fost stabilită prima ședință a magistraților.


  
Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că ar fi vorba despre cazul Lara Șaban.
 

„Bănuim că este vorba despre celebrul caz Lara Șaban. Reclamatul a cerut deshumare. Noi nu putem apoba acest lucru, deoarece contravine normelor religioase. Doar instanța poate decide solicitarea“, ne-a declarat Iusuf Murat.

 
Nitu Memet Mediha este sora Larei Șaban.  Reamintim că, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu ar fi ucis-o pe Lara Şaban, sora primului menţionat cu un ciocan, „cu scopul de a o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 de euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei“.

Trupul Larei Şaban a fost găsit într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au susţinut că sunt nevinovaţi şi ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul în care a avut loc crima.

Ulterior, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei aproape de Năvodari, unde şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel, familiile lor vor avea de suferit. Pe data de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul tinerei într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu au fost deferiţi justiţiei, judecaţi şi apoi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

 
Lara Şaban avea o situaţie financiară excelentă
 
Lara avea 27 de ani şi era o fată frumoasă şi bogată. Din 2005, ea trăia în Turcia. Era iubita unui om de afaceri, cu care avea o fetiţă de 2 ani. Lara Şaban avea o situaţie financiară excelentă. Ea avea la dispoziţie pentru venirile acasă, la Constanţa, un avion particular închiriat special pentru ea de amantul ei, politicianul turc Avni Husseyn Sipahi, primarul unui sector al Istanbulului. Lara a venit în România la 27 aprilie 2012, cu fiica ei Alya şi bona Suna Calar din Istanbul.

Lara a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 USD în numerar, bani pe care intentiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament în Constanţa. Imediat după sosirea în România, ea a achiziţionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinţa sa din Constanţa, de pe str. Contraamiral Nicolae Negru nr.9. În acest seif, ea şi-a pus banii, 122.300 USD, și actele.
 
Lara mai avea un seif şi în apartamentul cu nr. 26 deţinut în blocul-turn MF1 (de la Esplanadă), de pe str. Mircea cel Bătrân nr. 84. Din declaraţiile persoanelor audiate reiese că Lara obişnuia să  poarte în permanenţă asupra sa o sumă considerabilă  de bani, de aproximativ 2.000 – 3.000 euro, dar şi să cheltuiască sume chiar mai mari, cu ocazia ieşirilor în cluburi.
  /> PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Se cere rejudecarea uneia dintre cele mai mediatizate crime din România! Dosarul, la Tribunalul Constanţa

O nouă sentință definitivă în dosarul morții Larei Șaban

Hotărâre definitivă luată la Constanţa în dosarul uneia dintre cele mai mediatizate crime din România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii