Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:37 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

ro

06 Jul, 2020 00:00 3663 Marime text
  • Actuali și foști judecători ai Curții Constituționale, actuali și foști președinți de instanță, dar și foștii procurori generali ai României, toți au fost chemați în judecată de un om ce âși caută dreptatea la Tribunalul Constanța.
  • Printre pârâți se regăsesc Traian Băsescu, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu și mulți alți politicieni.
  • În cursul săptămânii trecute, magistrații constănțeni au decis să anuleze cererea de chemare în judecată, însă această decizie poate fi atacată.


Președintele Tribunalului București, alături de foști președinți ai aceleiași instanțe, cot la cot cu alți zeci de judecători de la instanțele din țară, inclusiv de la Curtea de Apel București, ori chiar Curtea Constituțională a României, dar și cu Laura Codruța Kovesi, Augustin Lazăr și alți procurori, au fost chemați în judecată într-un proces înregistrat la instanțele constănțene.


În horă mai sunt Traian Băsescu, Klaus Iohannis, actualul premier, Ludovic Orban, foștii premieri Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Dacian Cioloș, dar și alte personalități ale vieții politice autohtone, împletite cu cele din viața juridică.
Toate aceste nume și multe, multe altele (aproape 200), se regăsesc în dosarul cu numărul 2998/118/2020, înregistrat în urmă cu o lună pe rolul Tribunalului Constanța.


DIICOT, DNA, DGA împart lista cu Lia Olguța Vasilescu și Sulfina Barbu

Tribunalul București, Curtea de Apel București, Tribunalul Bacău, Tribunalul Buzău, Ministerul Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă București, Sebastian Lăzăroiu, Sulfina Barbu, Rovana Plumb, Lia Olguța Vasilescu, CNCD, Lucian Netejoru (inspectorul șef al Inspecției Judiciare), Consiliul Superior al Magistraturii, Codruț Olaru (fost șef DIICOT), Direcția Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, Oliver Felix Bănilă (fost șef DIICOT), Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
În continuare, notăm alți pârâți precum Oana Andreea Schmidt Hăineală, Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Direcția Generală Anticorupție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, Gheroghe Stan, Ministerul Justiției, Ana Birchall, Victor Viorel Ponta, Cătălin Marian Predoiu, Titus Corlățean, Mona Pivniceru, Curtea Constituțională a României, Valer Dorneanu.


Iohannis, Băsescu, Viorica Dăncilă, Ludovic Orban

Lista continuă cu Victor Ciorbea, Sorin Grindeanu, Dacian Cioloș, Instituția Prezidențială, Guvernul României, Klaus Iohannis, Traian Băsescu, Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Gabriel Oprea, Ludovic Orban. Nu în ultimul rând, amintim și de Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, Judecătoria Focșani, Tribunalul Vrancea, Curtea de Apel Galați, Judecătoria Galați, Judecătoria Brăila, Tribunalul Galați.
Ce au în comun toate aceste nume și instituții este faptul că se regăsesc, alături de multe altele, într-un dosar înregistrat la instanța Tribunalului Constanța, sub formă de pârâți.
Cu alte cuvinte, toate persoanele și instituțiile menționate mai sus, alături de avocați de calibru internațional, șefi din retail, dar și judecători actuali sau foști ai Curții Constituționale a României, au fost date în judecată, într-un dosar civil.
În total, sunt circa 190 de pârâți, într-un proces ce privește anumite litigii de muncă.


Contestația, formulată împotriva deciziei de concediere

Mai exact, judecătorii constănțeni au fost chemați să împartă dreptatea în ce privește contestația deciziei de concediere formulate de reclamantul din prezenta cauză, un cetățean din Vrancea, nemulțumit de întâmplările de la locul său de muncă.
Așa cum am precizat anterior, acesta a chemat în judecată instanțele din Vrancea, Galați, Brăila, dar și Tribunalul București, Curtea de Apel București, Consiliul Superior al Magistraturii, Guvernul României, precum și alte instituții supreme din țară.

Cazul a fost înregistrat pe data de 9 iunie și a fost soluționat de judecătorii constănțeni pe data de 30 iunie.
În minuta hotărârii pronunțate la data respectivă se arată că instanța „Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul R. T.A. Cu drept de cerere de reexaminare pentru reclamant în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi,30.06.2020“.
În aceste condiții, procesul nu s-a încheiat definitiv, ci poate continua, în cazul în care se va formula cerere de reexaminare din partea reclamantului.


Citește și:

Caz tranşat la Constanţa:
Daune impresionante solicitate de la Ministerul Justiţiei, Curtea Supremă şi alte opt instanţe. S-au abţinut toţi judecătorii


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii