Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei trei vameși cercetați de DNA într-un dosar de mită, au ajuns la Tribunalul Constanța! Unul dintre ei ar fi înghițit biletul pe care erau notate șpăgile!

ro

13 Sep, 2024 16:22 271 Marime text
Tribunalul Constanța - sursa foto: ZIUA de Constanța

Bărbații suspectați de DNA că ar fi primit mită pentru urgentarea procedurilor vamale au fost aduși astăzi, 13.09.2024, la Tribunalul Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile!
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 septembrie 2024, față de trei inculpați, se arată în comunicatul DNA.
 
Este vorba despre:
 
OPREA MARIUS, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanța Sud, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată;
 
PETCU DOREL - EMANUEL, fost lucrător vamal, în cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanța Sud, în prezent suspendat din funcție și angajat al unei societății ce oferă servicii portuare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri;
 
C.M., în prezent comisionar vamal al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită;
 
Unul dintre suspecți ar fi înghițit bilețelul pe care erau notate șpăgile
 
„La scurt timp după constatarea infracțiunii flagrante, inculpatul Petcu Dorel - Emanuel ar fi luat discret de pe biroul din fața sa un înscris olograf cu dimensiunile de 5 cm x 10 cm, ce se afla lângă sumele de bani date cu titlu de mită și care făcea referire la ce reprezintă sumele respective, înscris pe care l-ar fi distrus prin înghițire, cu scopul de a împiedica aflarea adevărului în cauza penală”, au transmis procurorii.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Oficial de la DNA! Ce spun procurorii despre cei trei vameși propuși la Tribunalul Constanța pentru arestare preventivă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii