Cerere a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, respinsă de instanță în procesul pentru plajă
Cerere a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, respinsă de instanță în procesul pentru plajă
09 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2408
Marime text
- Dosarul vizează o suprafață de 23.717 mp de plajă, situată în zona Poligon 23, teren ce urma să fie utilizat de municipalitate pentru amenajarea unui adăpost pescăresc.
- Judecătoria Constanța a decis, pe data de 4 decembrie 2020, să anuleze în parte o cerere modificatoare formulată în proces de către reprzentanții ABADL.
- Totodată, restul cererii ABADL a fost respinsă ca tardivă, la solicitarea avocaților municipalității constănțene.
Luptă crâncenă în instanță pentru plajele din Constanța, ce au fost trecute intabulate de către Primăria Constanța!
Magistrații Judecătoriei Constanța au respins recent o cerere formulată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în procesul în care miza este reprezentată de 23.717 mp de plajă.
Suprafața, situată în zona Poligon 23, urma să fie utilizată de municipalitate pentru amenajarea unui adăpost pescăresc.
Judecătoria Constanța a decis, pe data de 4 decembrie 2020, să anuleze în parte o cerere modificatoare formulată în proces de către reprzentanții ABADL, pe motiv că nu ar fi îndeplinit condițiile de formă și de fond prevăzute în Codul de procedură civilă.
Totodată, judecătorii au dat curs solicitărilor Consiliului Local Constanța și ale Municipiului Constanța și au respins restul cererii modificatoare, ca fiind tardiv introdusă.
Cazul, plimbat între instanțe
Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 24128/212/2017*, cauză în care ANAR – ABADL a revendicat o suprafață totală de 23.717 mp de plajă, în zona Poligon 23, unde municipalitatea intenționa să amenajeze un adăpost pescăresc.
Înregistrat inițial la Judecătoria Constanța, în 2017, cazul a fost declinat la Tribunal, apoi la Judecătorie, ajungându-se în situația în care Curtea de Apel Constanța a fost nevoită să soluționeze conflictul negativ de competență. Astfel, Curtea a decis că instanța ce are competență de soluționare în acest dosar este Judecătoria Constanța.
Tot acest drum prin instanțe parcurs de acțiunea în revendicare formulată de ANAR-ABADL s-a întins pe aproximativ doi ani.
Așa se face că dosarul a fost reînregistrat la Judecătorie la începutul acestui an, fiind ulterior suspendat pe perioada stării de urgență.
Ulterior, judecata s-a reluat la data de 10 septembrie 2020, iar pe data de 4 decembrie 2020, instanța a admis excepția nulității cererii modificatoare, ce fusese invocată din oficiu și, respectiv, excepția tardivității documentului, ce fusese invocată de avocații municipalității.
Soluția pe scurt
Iată soluția pe scurt a Judecătoriei Constanța: „Admite excepţia nulităţii invocată de instanţă din oficiu. Anulează în parte cererea modificatoare depusă de reclamanta Administraţia Naţională Apele Române prin Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea – Litoral (ANAR-ABADL) la data de 22.01.2020 pentru neîndeplinirea condiţiilor de fond şi de formă prevăzute de art. 148 alin. (1) Cod procedură civilă, respectiv neindicarea persoanelor fizice chemate în judecată ca pârâţi şi a domiciliilor acestora“.
În aceeași soluție se mai arată că instanța „admite excepţia tardivităţii invocată de pârâţii Municipiul Constanţa şi Consiliul Local Constanţa. Respinge în rest cererea modificatoare depusă de reclamanta Administraţia Naţională Apele Române prin Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea – Litoral (ANAR-ABADL) la data de 22.01.2020, ca tardivă“.
Această decizie a instanței poate fi atacată după ce judecătorii se vor pronunța și pe fondul cauzei, la finalul procesului.
Un nou termen de judecată se va desfășura la data de 28 ianuarie 2021, de la ora 9.30.
Citește și:
Plaja, evaluată ba la opt milioane de euro, ba la 40.000 de lei. Ping-pong cu dosarul dintre ABADL şi Consiliul Local Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii