Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerere sechestru navă pentru GSP Centaurus, a GSP Offshore SRL! S-a renunțat la judecată (MINUTA)

ro

11 Aug, 2024 17:00 199 Marime text
Gabriel Valentin Comănescu
  • Într-un dosar vizând reținerea navei în port, judecătorii au respins cererea.
Demo Emra SRL a renunțat la procesul deschis GSP Offshore SRL (din portofoliul lui Gabriel Valentin Comănescu), la Tribunalul Constanța, pentru sechestrul asigurător asupra navei GSP Centaurus!
 
Judecătorii Secției a II-a Civile a instanței au luat act vineri, 9 august 2024, de cererea de renunțare la judecată formulată de Demo Emra SRL.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 5191/118/2024, aflat pe rolul Secției a II-a Civile, materia Drept maritim și fluvial, cu obiect „sechestru naă sechestru asigurător asupra navei“ și părți Demo Emra SRL creditor și GSP Offshore SRL – „proprietarul navei GSP Centaurus“ debitor.
 
Iată minuta Hotărârii din cameră de consiliu 343/2024 de vineri, 9 august 2024:
 
„Ia act că reclamantul SC Demo Emra SRL, în contradictoriu cu pârâtul Gsp Offshore SRL, a renunţat la judecarea cererii de chemare în judecată.
Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare care se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin medierea grefei instanţei astăzi, 09.08.2024“
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Acum, părțile au la dispoziție 30 de zile de la comunicarea deciziei motivate pentru a declara recurs.

Amintim că, într-un dosar separat (5192/118/2024), Tribunalul Constanța a respins ca neîntemeiată cererea Demo Emra SRL de reținere a navei în port (detalii, aici).
 
Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, această hotărâre nu figurează ca atacată până la data redacării articolului, 9 august 2024.
 
Despre Demo Emra SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 4 august 2024, Demo Emra SRL a fost înființată în anul 2014, are sediul social în Constanța, pe strada Celulozei și se ocupă în principal cu lucrări de demolare a construcțiilor.
 
Anterior, firma avea sediul social pe strada Democrației, din Constanța.
 
Asociat unic și administrator figurează Ionică Dinu.
 
În 2023, Demo Emra SRL a declarat 17 angajați, profit peste 1,36 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 16,26 de milioane de lei.
 
Despre GSP Offshore SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 4 august 2024, GSP Offshore SRL a fost înființată în 2016, are sediul social în Voluntari, județul Ilfov, Șoseaua Pipera-Tunari și se ocupă în principal de activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în județul Constanța, dar și în alte zone.
 
GSP Offshore SRL este deținută de două companii din Țările de Jos, respectiv GSP Offshore BV (99,9%) și GVC Investment BV (0,1%), cel care se ocupă de administrarea GSP Offshore SRL fiind Gabriel Valentin Comănescu.
 
Numele lui Gabriel Valentin Comănescu se leagă și de societățile Comproiect 92 SA, Forasol SRL, Gino Impex SRL, Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, GSP Downstream SRL, GSP Power SRL, Industria Mundum SRL, Onyx Line SRL, Providence Energy SRL, Redivivus Energy SRL, Redivivus Green Farm SRL, SPG Archivator SRL, SPG Emergiences SRL, Technoconstruct Marine Operations SRL, Texrom Well Management SRL, Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Vega Offshore SRL și Vega Turism SA.
 
În 2023, GSP Offshore SRL a declarat 620 de angajați, profit peste 1,3 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 605,99 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Nava GSP King a scăpat de sechestru! Tribunalul Constanța a respins cererea Navis Ship Management Limited (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii