Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:02 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor, amânată pentru luna viitoare

ro

19 Jun, 2020 00:00 2035 Marime text
  • Contestațiile vor fi analizate de Curtea Supremă la începutul lunii iulie.
  • Prin Decizia nr. 32/A/2019 a Înaltei Curți au fost dictați, în total, aproape 120 de ani de detenție.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să analizeze în luna iulie contestațiile în anulare formulate de fostul primar Radu Mazăre și alte persoane acuzate și, ulterior, condamnate, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Concret, este vorba despre dosarul în care fostul primar al Constanței, alături de afaceriștii Cristi Borcea, Gheroghe Valentin Ionescu, dar și alți acuzați din celebra anchetă a Direcției Naționale Anticorupție au contestat pedepsele dictate de Curtea Supremă prin Decizia nr. 32/A/2019.
Judecătorii au decis să amâne acest dosar pentru data de 9 iulie, la ora 10.00.
 

Pedepsele aplicate în Dosarul Retrocedărilor

După cum arătam în edițiile anterioare, pedepsele aplicate prin sentința definitivă a Curții Supreme în Dosarul Retrocedărilor cumulează aproape 120 de ani de detenție. Printre cele mai importante pedepse aplicate se numără cea primită de Radu Ştefan Mazăre, respectiv nouă ani de închisoare, Nicuşor Daniel Constantinescu - cinci ani de închisoare, Constantin Racu - şase ani şi zece luni de închisoare, dar și Daniela Ramona Dospinescu - şapte ani şi şase luni de închisoare.

Prin aceeași hotărâre, Dan Miron a primit doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Răsvan Mircea Tudorache - doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani, iar Paraschiva Barbu - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.

La rândul său, Daniel Ene a luat trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani, afaceristul Georgică Giurgiucanu - cinci ani şi şase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.

În același dosar, Emil Dragoş Săvulescu a luat cinci ani şi şase luni de închisoare, Aurel Jean Andrei - doi ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, iar Cristina Budei - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Totodată, Valentin Gheorghe Ionescu a primit cinci ani de închisoare, Cristian Borcea tot cinci ani de închisoare, iar Ruxandra Luminiţa Darie - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Nu în ultimul rând, Marius Puşcaşi a luat trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.




Citește și:

Se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța. Decizia ar putea fi luată azi, la Înalta Curte
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii